LawaTan…

April 29, 2008

Arinih seawal 10 pg, kwn aku si Hadhri dh ajak ke Institut Tadbiran Islam (INTIM). Aku pn hampir trlupa janji ngan dia smlm. So aku on je la. INTIM terletak di Jalan Dairy, Ipoh bersebelahan dengan Masjid Sultan Azlan Shah. Biasanye program2 keagamaan la yg buat kt situ. Tp hanya program2 yg berkait ngan kepentingan Arm No la. Cuma smenjak Pakatan Rakyat nih menang la baru nk merasa buat program kt sini. Seingat aku xnah jejak pn lg kaki kat INTIM ni. Kt msjid sbelah tu ade la. Lgpn xde benda pn aku nk buat kt INTIM tu.

Tujuan g sana td nk survey Dewan Serbaguna INTIM tu. Ikutkan plan asal, kat dewan tu la nk buat sambutan Hari Guru PASTI Perak 2008. Hadhri ni la pengarah pogramnye. Mmg seswai sgt arr bagi aku. So far yg aku tgk keje dia, dia nih komited ngan tugas. Nk bgtau komited ke x nye mamat nih, ari ahad lpas dia suh aku kontek ajk pelaksana adakan mesyuarat program ni. Bantainye sume org penting x dtg. Kensel trus meeting. Haha nk wat cmne. Memasing sibuk ngan hal keje n jemaah. Tp pointnya yg nk aku bgtau kt korang, wlupn meeting x jd keje ttp on.

Sampai kat INTIM, aku tgk cikgu Manaf n Kak Umi dh smpai. Mmg dijemput skali. Diorg bedua pn org penting program nih. Cikgu Manaf uruskan bahagian jamuan & kak Umi lak Ketua MGP PASTI Perak. Kebetulan kt situ agak ramai org. Ade program la kot. Bila dirisik2 upernyer yg ramai2 tu naib2 kadhi seluruh Perak. Mmg rutin bulanan kata salah seorg pakcik tu. Kebetulan ada kena mngena ngan Hadhri ni. Patut la kamcing jek. Bila bgtau jek tujuan kami nih dtg, dia kata kompom dapatnye dewan tuh. Ecehhh cam dia lak Pngetua INTIM nih. Main sdap molot jek nk luluskan. Gile kuasa toi. Haha. Hadhri kata pakcik nih Arm No. Patut la😀

Kendian kitaorg g naik pjbt pentadbirannya kat tingkat 1. Jumpa ngan Cik Ila, yg uruskn bahagian tempahan dewan nih. Cun jgak. Cmni aku nk cadangkan kt boss aku suh wat slalu program kat INTIM ni. Haha. Tp yang spoilnye adelak sorg akak tu leh wat lawak Mr. Bean. Kata aku xde wat tempahan. Aku dah brpeluh coz Hadhri dh ushar aku. Mati arr camni. Tetiba jek berpeluh. Punah harapan nk mkn free arinih, kata aku dlm hati. Nyaris la Cik Ila ni semak balik. Jumpa surat yg aku faks aritu. Haha. Harapan mkn free berbunga kembali. Kih kih. So pas aku isi borang tempahan dewan, kitaorg mintak nk tgk dewan tu. Cik Ila iring kami kedewan. So dah puas hati kitaorg pn mintak diri balik. Then cam biasa, pengarah program banjer makan tghari. AlhamduliLLah, klu dpt pngarah program cmni slalu leh gemuk aku. Haha. Buat Hadhri yang bek hati, time kasih banje kume ni mkn😛

pengarah, kak Umi. Cik Ila n Cgu Manap

dalam Dewan Serbaguna INTIM

One Response to “LawaTan…”

  1. nursaiful Says:

    Assalamualaikum wrt.

    Tentang soalan saudara, snap shot tu (kalau tidak silap saya) adalah aplikasi yang membolehkan kita melihat (preview) gambar menerusi tetingkap baru (snap shot window) sama ada gambar itu di’link’kan kepada teks ataupun gambar thumbnail.

    dalam erti kata lain, snapshot tidak ada kena-mengena dengan resize gambar di dalam posting.

    untuk installasi snapshot, saudara kena install snapshot plugins ke dalam folder plugins, tapi masalahnya saudara memblog menggunakan wordpres.com, dan wordpress.com tidak membenarkan sebarang muat turun theme atau plugins.

    Apapun, cuba check bahagian plugins blog saudara, dan activate mana-mana yang saudara inginkan.🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: