BlasAH KotiAW kERAng

May 6, 2008

Petang tadi mmber aku si Joe sms. “Jom blasah kotiaw” bunyi ayat sms tu. Aku pn ok kan jek. Smlm dia dh janji nk ajak aku blasah kotiaw ni, tp last minute kensel. Aku sound kt dia, klu x dpt blasah kotiaw, aku nk blasah ko jek. Haha terus x brani nk kencin aku. Jadik merasa la aku blasah kotiaw. Dalam kul 6 td dia smpai opis amik aku. Cam biasa dia bawak aku naik VIOS dia tuh terus g kedai ‘Not Kotiaw Kerang’. Kedainye trletak di Gugusan Kampung Melayu Manjoi. So sampai jek trus order. Mmg kebetulan aku lapor. Maklumla baru pas ujan. Nasib dia la.

Aku kenal si Joe ni masa ade program budak TAMPAK (Tanzim Anak2 Perak) dulu. Dia ni budak Tambun. Lulusan KUITTHO. Skang keje kat KL. Rajin banjer aku klu balik ipoh. Lagipun tu je la cara nak abiskan gaji dia yg banyak tu kot. Haha😀 . So kitaorg masih brhubung sampai skang nih. Apepun trimas banjer kotiaw td. Mudah2an murah rezeki si Joe ni😉

************************************************************************************************************

* aku baru jek dapat maklumat dari pengunjung blog aku nih, yang merupakan orang tempatan situ.  Katanya sumber kotiaw n mee kedai ‘Not Kotiaw Kerang’ nih datangnya dari pembekal Cina. Uweeeekkkk… Jenuh kene samak lak perut aku nih. Aku harap sapa2 yang ader bukti yang leh sahihkan brite nih bgtau aku. Kalau sahih tobat aku x pegi dah pasnih😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: