UpDAte pROgrAm seMinGGu

May 12, 2008

Dua ari cuti hujung minggu, x leh nak update ape2 kisah pun. Slalu aku rajin datang opis. Tapi mgu lepas malas yang teramat sangat. Banyak sangat dah programnye. Tu yang buat badan aku pn jadik manje semcm jek. Nak g SPA kang duit x mandang, so duk umah je la. Nih aku nak update kan sket mgu yang paling BZ buat aku & bebudok Ipoh Timor…

Minggu lepas adalah minggu paling meletihkan buat aku n bebudak Ipoh Timor nih. Start dari hari Rabu lagik dengan siangnye antor Memo kat Jamry Sury, pengarah JAIP tu. Malam lak ade usrah DPPN kat Pjbt PAS Perak. Esoknya Khamis malam ade usrah pemuda sampai kul 1. 2 rutin usrah pemuda kawasan ar. Khamis minggu ke 2 & Selasa minggu ke 4. Jumaat malam nye lak ade program solat hajat. Buat kat PASTI Temiang. Program pemuda gak tuh. Hebatnya pemuda kawasan aku nih. Nak pulun anugerah lagik ke??? Haha. Harapnya keikhlasan niat kami tu tidak disalahertikan🙂

Pastu Sabtu malam nye ingat dah leh rehat la. Tetiba msj sampai kata ada usrah PAS Kawasan. Wajib hadir lak. Aduhhhh.. pegi jugak la. Naik Myvi adik aku tuh. X le terasa sangat hentakan jalan tar yang berlubang2 tuh😛 . Pagi Ahad ade lagik. program Daurah Tadribiyah Kawasan. Moderator nye Ust. Lokmanulhakim, TYDP PAS Kawasan Tambun. Pastu ade mesyuarat Khemah Ibadah si Daus. Sampai kul 2 ptg.

Abis mesyuarat aku cadang kat Padil ajak turun padang petang tuh. 19hb ade game ngan Pemuda Gopenghegen. So better turun training. Leh cipta persefahaman formasi utk game nnt. Lagipn pemuda2 kawasan aku nih trauma ngan riadah nih. So tektik nak elakkkan pancit di awal permainan, terpaksala diorang turun. Maklumla 1st game. Kenala menang. Kot kalah je x guna la menang anugerah bebanyak pun. Yang turun petang smlm aku, Shah, Shahril, Salman KP, Zul, Daus, Ijat n Padil. NYDP aku, Bro. Roslan datang lewat sket. Semangat toi dia. Awal2 mintak jadik keeper. Bila ditanya pasai ape mintak posisi keeper tu dia jawab sebelum nih dia pn mmg ade pengalaman keje store keeper. Kira ade jek bunyi keeper tu terus otomatik layak la. Haha trgelak aku tgk dia jadik keeper. Dah la perut kedepan, pakai lak kasut opis. Mmg lawak tahap cipan la.:-D . Kul 7 blah balik.

Pas Maghrib lak ada Program kat Surau Al-Khalidiah. Ustz Halim Din dari Pusat Pungutan Zakat S’ngor bagi pengisian. Kira program bulanan la. Umah dia kat situ. SO time dia balik ziarah keluarga dia, surau tu mintak dia bagi pengisian skali. Bukak kitab 40 hadis akhir zaman. Salute kat dia. Dari xder basic ape2 dalam bidang agama nih, merantau keje kat KL. Pastu bkeje sambil blaja kat UM smpai dapat degree Syari’ah. Siap bgtau nk g UK lagik mgu depan bagi ceramah kat sana. Leh jadik peransang dia nih. Tengokla nanti camne😉

Akhir skali pas jek kuliah n makan (yang disediakan pihak surau) aku, Bro. Roslan, Shahril & Shah g kedai Musma Tomyam, depan simpang umah aku tuh tgk game Man U lawan Wigan. Game penentuan kejuaraan BPL 2007/2008. Game boring, ngan letih main bola nye lagik. Abis kejang urat2 badan nih. Aku tgk Bro. Roslan pn sama cam aku. X diam badannye. Urat kejang gak la tu. Haha. Dia tgk 1st half jek. Masuk 2nd. half mintak diri nk tido. Nyaris dia payung duit ayor tu. Ok la klu nak blah pn. Bijak bawak diri NYDP aku nih. Hik hik. Akhirnya kemenangan berpihak kat team aku. Chelsea yag ade peluang tu hanya draw jek. So terbuktila team aku, Man U ni mmg kuat tahap gaban.

So AWASSSSSS Gopenghegen. Semangat kemenangan Man U tu akan kami bawak dalam game 19hb nnt. SO kalau boleh suh keeper korang pakai kain plekat nnt. X le bolos banyak sgt. Har har ;-d

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: