bRAvo mAkcIk rOSmaH…

July 2, 2008

Rosmah bukan anak nyonya Mansor

Negara kita dikejutkan dengan satu lagi kisah BOMMMM. Kali ini bukan kisah sodomi ataupun kisah C4 Altantunya, tetapi kisah si Rosmah bukan anak nyonya Mansor yang dengan berani mengeluarkan kenyataan akhbar mengatakan dia tidak bersalah. Hebat sekali kenyataannya itu. Jika dilihat Rosmah bukan anak nyonya Mansor ini lebih berani dari Bung Nuar yang terpaksa menyorok di Kedutaan Turki tempohari. Aku dengan ini ingin mengesahkan bahawa Bung Nuar nampaknya lebih takutkan kematian dari Rosmah bukan anak nyonya Mansor ini walaupun bakal First Lady in waiting ini juga dikhabarkan sedang diburu oleh hantu Altantunya.

Sungguhpun begitu persoalan mulai timbul disebabkan kelewatan kenyataan dari mulut Rosmah bukan anak nyonya Mansor ini. Kenapa terlalu lewat untuk mengeluarkan kenyataan? Mungkin beliau mahu mengambil pandangan barisan para peguamnya terlebih dahulu. Sebelum ini, rakyat telah dikejutkan dengan satu Akuan Sumpah dari Raja Petra berkenaan pembabitan Rosmah bukan anak nyonya Mansor ini dalam kes berkaitan Altantunya. Ketika ditanya adakah Rosmah bukan anak nyonya Mansor ini bersedia menyaman RPK, dia dengan senyum lebar menjawab tidak akan berbuat demikian memandangkan negara masih banyak isu yang perlu diberi tumpuan. Kenyataannya ini dilihat amat kontra sekali dengan tindakan Bung Nuar yang telah bertindak menfailkan satu sama kepada penfitnahnya.

Mudah katanya, si Rosmah bukan anak nyonya Mansor ni la lagi layak memimpin Malaysia dari Bung Nuar tu kan??? Mudah-mudahan harapan Rosmah bukan anak nyonya Mansor ini untuk menduduki takhta utama kerajaan akan berhasil jika terus-terusan bersikap mulia seperti itu.

untuk berita berkaitan sila klik —> disini

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: