sIan…

October 20, 2008

i

i

Pagi datang keje, sambil selak² paper Star, xcited lak nak nengok pola pencalonan pemilihan Ketua Pemuda UMNO. Pertarungan 4 penjuru akan menjadi 3 penjuru barangkali stelah Zahidi Zainul Abidin akan menarik diri.  Xtau le plak kalau minggu depan dia dapat kesemua baki pencalonan dari bahagian² yang akn bersidang nnt. WALlahua’lam. 3 yang lain , Mukhriz, Kery Budak Itam dan Khir Tempe…

Yang dah lepas Mukhriz sorang je. Kery Budak Itam ngan Khir Tempe masih mencongak² undi. Dapatke idak. Ntah. Yang pasti Kery Budak Itam tu jauh ditinggalkan oleh orang yang pernah dipelekehnya dulu. Resam politk UMNO x pernah yang harum. Bila berkuasa suma orang julang, tatang. Cuba bila dahan berpaut dh hilang kuasa… Time tu abis dihenyak² orang yang dulunya julang kita tu. Nak caya ke x terpulang. Moga PAS x amalkan sikap cmtu pas menang banyak ni dah la…

i

ii

Smalam bukak buletin utama tv3 suku. Aku x pasti muka sapa yg huduh masam mencuka time tu. Maklumla tv aku pakai tekologi CRT lagik. Bukan LCD @ plasma tv. So aku dekatkan bijik mata aku. Aku fokus bebetoi. Haha… muka Dolah upernyer. Padanlah x knai td. Teruk bebenor mukanya mlm td. Aku dengar bebetoi apa benda yang buat dia marah sgt. Pasai Hindraff lagi ka Dolah??? Kan ke dah Pak Syed haramkan???

Ooo upernyer pasai Muhyidin Yasin. Padanla. Pasai Muhyidin suh dia kosongkan seat presiden tu la yang buat Dolah bara sangat tu. X nyabo² katanya. Alaaa mana nak sabo Dolah oi, hang tu x moo nak turun². Dah tau orang suma x suka pepandaila bawak diri. Ni nak kena rentap baru nk turun. Orang sound bebaik hang buat donno, dah orang buat cara kotoq hang sentap lak. Ape la hang nih. Hang tengokla sama ntah² kata² Muhyidin tu dikeluarkan selepas berbicang dengan penasihat Najib a.k.a Rosmah tu. Bukan ke Rosmah yg dh x sabar, duk trgila²kan jawatan first lady tuh? Isk isk iskkk…

Pastu Dolah bising lak pasai Tun M. Duk sibuk nak jadi Pengarah Pemilihan UMNO ni. Haha.. Hang x perasan ke sapa calon utama Ketua pemuda skang nih? Bukanke Mukhriz tu anak Tun M? Mungkin pasai menantu hang kalah ngan Mukhriz skang ni sbb hang hot sgt ek Dolah? Tp klu Mukhriz menang bebetoi jawatan KP tu nnt, hang x terpikir ke dia akn jadi sparring partner Najib n Muhyidin? Muhyidin mmg sah org kuat Tun M. X tengok sapa yg dtg masa dia buat open house klu bkn Tun M. Pak Lah x mandang pn. Ntah dijemput ke idak Muhyiddin kat dia. Terguris hati Dolah tu. Kenapala diorg layan Dolah sehina ini? Tu pasai kot Dolah hangin semcm je kat Mahyudin ni.

So akhir kata, klula Muhyidin n Mukhriz ni org Tun M, xkn la itu x leh dijadikan jambatan oleh Najib utk meminta tunjuk ajar dari Tun M kan? Aku rasa tentu Najib pun sayang lagik ngan Tun M lebih dari dia sayangkan Pak Lah…

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: