meWaH WaH WaH…

November 5, 2008

i

newborn VIOS

Arinih bos aku dah mula tersenyum lebar. Nape tersenyum lebar? Dapat balak ke? ke bala? Kalau balak yang diperolehnya harus jugak la bos aku tu senyum lebar², walaupun mungkin terpaksa jadik barua kepada tokey² balak tu. Tapi aku kenal sangat bos aku tu. Dia x kan nak jadi baruanya.

Tp kalau dapat bala lak napa leh senyum lebar? Patutnya sedih dan risau. Bala la katakan…

oOo… Rupa²nya dia dah ada satu lagi barang berharga. Jadik sesapa pas nih yang berselisih ngan Toyota Vios berkilat² di jalanraya pasnih, jangan ditegur. Mungkin silauan barunya tu menyebabkan pandangannya kabur. X cam ngan orang yang menegur. Tapi tabiat bos aku nih, makin mewah makin ringan tangan nak belanje orang. tu pasal bos aku nih murah rezeki.

Cuma yang aku tau lagi, ada lagi sorang yang duk sama ngan kawasan bos aku nih pun dah beli keta baru. Tapi beli keta baru yang 2nd hand le. Jenis yang sama… Toyota… tapi bukan Vios… lagi beso dari Vios bos aku tu. Mungkin rezekinye murah bila ikhlas buat keja ALlah, lalu ALlah murahkan rezeki dia.

Cumanya, pemilik keta Toyota yang baru beli (2nd hand) nih dah le belanje aku makan kelmarin. Ngah tunggu pemilik Toyota Vios ni plak le banje aku makan. Kalau dia x banje pas pakai keta baru nih, sah le dia termasuk dalam golongan bos yang kemut cam bos yang ada keta mewah berbintang tiga tuh la. Haha

i

p/s- pemilik VIOS dah belanje aku makan Jumaat lepas. Tapi bukan di Tasik raban mahupun Cheng Ho. Cuma makan nasi kandar di Restoran Salim, jalan Yang Kalsom. Tertangguh lagi hajat nak pekena Chinese Food. Apepun AlhamduliLLah. Mudah-mudahan murah rezkinya dan kasih ALLah padanya sekeluarga.

i