jem…

January 2, 2009

Hampir seminggu blog aku x diupdate. Sibuk yang melampau. Maaf buat penjenguk. Tika ini, Usrah DPPN sedang dijalankan.Naqib ust Mustafa Shaari, YDP Pasir Salak. Hitam manis orangnya.

Dalam seminggu kebelakangan ni, 3 demo telah diadakan. Demo anti Israel yang telah diadakan di hadapan Masjid Sultan Azlan Shah pada 1 Jan 2009 lalu dianjurkan oleh NGO Jama’iey. Antara tokoh yang hadir termasuk Presiden TERAS, Cikgu Azmi. Kehadiran dalam 200 orang lebih. X puas dengan demo di situ, cuba pula hadir demo di KL pada keesokan harinya. Keadaan hampir sama, x ramai yang turun. Mungkin bukan hari Jumaat, hari kebiasaan demo diadakan. Yang ramai, dari kalangan pelajar sahaja.

Yang terakhir hari ini, demo dalam Masjid Sultan Idris Shah Ke-2 @ Masjid negeri Ipoh. Sama jugak. Mungkin zaman kegemilangan demo sudah berakhir barangkali. Cuma semangat Ket pejabat dan pegawai akaun pejabat aku je yang buatkan aku terbakar. Yang lain-lain? Sediri mau ingat.  X pela.

Apepun aku ucapkan tahniah kepada blogger Gopenghegen, sdr. haris yang baru dikurniakan seorang putera 31 Dis yang lepas. Mudah-mudahan aku doakan kesihatan anaknya dan bakal mengikut jejak langkah ayahnya insyaALlah.

Esok aku ke K.T selama 2 minggu. Mungkin sempat mungkin x sempat nak update blog. Bergantung pada kemudahan dan ruang masa yang ada. Apepun aku harapkan bulan penuh bakal berkibar disana insyaALlah.

Sampai jumpa lagi. Terima kasih dengan sokongan anda semua.

Advertisements

2 Responses to “jem…”

 1. cikli Says:

  Salam…

  semoga diberkati Allah.

  sibuk melampau ke, sibuk buat kerja terlampau ke, janji sampaikan salam teman pada syaila. entah ingat lagi ke tak dia kat teman.

  syukran.

 2. haris Says:

  terima kasih..waaa terharu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: