Um No,puaka yang celaka…

March 16, 2009

Aritu Rais Yatim dah kuarkan statement kata pembangkang sudah mula menjalankan operasi menghapuskan imuniti raja-raja. Arini Hishamsiah Aww pun dah kuarkan statement di sini. Berlumba-lumba puaka ini mengeluarkan kenyataan.  Semuanya berpunca kerana pemilihan agung parti celaka tu sket masa lagi. Sebabkan nak menang jawatan Naib Presiden parti celaka diorang tu, kesemuanya berani mengeluarkan kenyataan celupar yang tidak langsung berasaskan fakta. Hanya andaian semata-mata. Kemudian cuci tangan. Tergelak besar apabila berjaya menaikkan sentimen perwakilan yang akhirnya akan memilih mereka sebagai pemimpin yang akan memperjuangkan masa hadapan orang melayu.

Sungguh celaka gaya permainan politik mereka ini. Kesemua mereka ini sedar dan berani untuk memainkan isu sensitif ini memerlukan kerjasama yang erat dari pihak keselamatan. Kenapa aku cakap demikian. Andainya pembangkang yang mengeluarkan kenyataan yang sedemikian sohih akan dipanggil mengadap dalam masa sekelip mata.

Ketua Polis Negara pun dah sibuk nak berpolitik sekarang ni di sini. Mungkin menyedari tempoh berkhidmat akan tamat x lama lagi. So jalan yang terbaik, ampu penguasa kerajaan sekarang agar selepas pencen nanti dapat duduk dalam mana-mana lembaga pengarah kompeni blue chip. Contoh paling senang Tun Hanif Omar.

Jangan terkejut kalau hari keputeraan Sultan Perak nanti, KPN ini akan dianugerahkan gelaran tertinggi oleh paduka sultan sebagai membalas jasa menahan orang yang menfitnahnya. Sedangkan bagi aku yang lebih baik dikenakan tindakan ialah admin laman web rasmi Sultan Perak itu sendiri kerana dialah yang bertanggungjawab melepaskan komen-komen yang tidak bertanggungjawab itu dan bukannya para pengomen.Kenapa sampai sekarang admin laman web Sultan Perak itu tidak dihadapkan di mana-mana mahkamah? Kenapa dalam kes Raja Petra dahulu, yang mengomen dalam tulisannya tidak ditahan tetapi dia yang ditahan? Double stendet nampakkkkk???

Busuknya politik Malaysia. Uwweeeekkkkk

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: