Duit x jalan, main bomoh plak…

March 18, 2009

bomoh

bomoh

Haha… arinih dah kuar berita lagi sensasi di Malaysiakini perihal pemilihan agung parti najis UMNO, kurang seminggu ini. Melihatkan tindakan penuh drastik dikenakan kepada Ali Ketam yang akan bertanding jawatan Timbalan Presiden parti najis itu, maka kaedah merasuah perwakilan sudah dikira tidak up2date. Maka satu kaedah terbaru untuk berkempen mempengaruhi bukan sahaja para perwakilan, malahan Ahli Majlis Tertinggi parti najis tersebut iaitu dengan menggunakan khidmat perbomohan. Kaedah konvensional ini pernah digunakan oleh Datuk Mazlan di Pahang puluhan tahun dahulu dan terbukti telah berjaya mempopularkan dirinya bukan sahaja didada-dada akhbar, malahan dikaca-kaca televisyen.

Semalam akhbar dan media telah melaporkan Ali Ketam, calon Timbalan Presiden parti najis UMNO telah di lucutkan hak bertanding. Dan arinih pula negara dikejutkan dengan penemuan kertas jampi di bawah meja presiden UMNO di bangunan PWTC. Tidak diketahui dari mana munculnya kertas jampi tersebut. Tetapi wujudnya teori  ianya mungkin didalangi oleh calon yang digugurkan kelayakan bertanding semalam bagi melembutkan hati presiden parti najis UMNO itu bagi mengubah keputusan lembaga disiplin parti najis itu.

Terbuktilah sekarang parti najis UMNO kembali mengamalkan ajaran-ajaran melayu kuno dahulukala dengan mempraktiskan penggunaan bomoh dalam perhimpunan agungnya. Jangan terkejut sekiranya wujud fakulti-fakulti baru pengajian berkaitan perbomohan di serata IPTA & IPTS  selepas ini. Dan mungkin juga dalam masa terdekat ini, pengundi di Bukit Gantang bakal menyaksikan berlangsungnya majlis penanugerahan Ijazah Perubatan buat bomoh-bomoh yang berkhidmat untuk parti najis tersebut.

i

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: