Artis ngan menteri punya cilita…

April 3, 2009

Aku makin penin. Pas pekena kanji ikan bilis ngan Hj zam di Kanji Arab td, aku terus ke lokasi sensasi pertembungan 2 MB di Masjid Simpang, menunaikan solat Maghrib. Hujan punyala lebat. Kepala terkena hujan. Bimbangkan demam, aku rebahkan diri melayan mata moga-moga tiada perubahan suhu badan.

AlhamduliLlah strategi aku berjaya. Hampir jam 1 pagi aku terjaga memandangkan urusan ‘Isyak masih lum selesai. Toto dan bantal dah ku sorok untuk menyambung strategi kedua. Kalau lambat berbantalkan lengan  le jawabnya. Kan leh caya tido kat sini. Semalam 3 YB menemani tidor aku. YB Salahuddin, YB Dr Hatta, YB Zulkifli Ahmad suma lending sini. Cayalah. Selamber jek tido atas toto. Yang lena atas sofa buruk pun ada. Xdak masalah nak carik hotel cam sesetengah pimpinan yang lupa diri bila dah menang. Ni yang buat semangat aku berjuang kembali bernyala. 

Sambil menghirup Radix, aku bukak blog dan internet news. Makin bertambah penin kepala aku. Bayangkanlah ada artis bertemu tok guru di sini dan adalak menteri baru balik mekah jumpa artis di sini. Yang pelik artis jumpa tok guru tu bertutup litup x nampak seurat benang pun rambutnya dikepala, sedangkan sebelum ini dia berjambul gak orangnya. Yang artis jumpa menteri lak, lagi sikit nak nampak rambut ****** ….

Isk isk iskkk sian aku kat pak menteri tu. Dah la baru balik Mekah buat haji, dah tu jaga urusan hal ehwal agama lak tu. Aku x pandai sangat la nak bagi hukum. Tapi setau aku, kalau dah jadi cam pak menteri tu, kompom kene ulang buat haji la tawun depan. Kot ada mahzab lain kata  xyah tlg la bgtau aku. Kempen nya pasai x pa kot. Dharurat. Mungkin Kak SHITah leh tlg jawabkan bagi pihak dia klu sesapa x puas hati lak nnt. 

Xpe tinggalkan dulu citer artis seksi tu. Mungkin pak menteri tu kata bukan dia yang nak tgk, tapi klu dh depan mata rugi jugak lepaskan peluang. Lagipun penari gelek kat Mesir lagi teruk dari penari cina tu kot, mungkin bunyi hujahnya camtu. Ala benda camni bukan pelik bagi BN pun. Pakeh Adam, Adun Lintang pun nah terpalit benda yang sama cam pak menteri ni kena. Releks jek. Lagi tua dari pak menteri nih. Kalau nak kita patut tobat, Pakeh Adam tu la yang patut buat dulu sbb hukum akai nya kata dia tua nak mampus. Haha

Timb. KP aku msj maklum kejayaan program PAS Kawasan aku tadi. Tinggi btl komitmen TKP baru aku ni. Memang layak dia menang pun. AlhamduliLlah pemuda n ahli PAS Kawasan pun bagi komitmen tinggi. Aku slalu gak g umah tempat kawasan aku jaga kat Tmn Kaya tu. Nak tunjuk muka amik undi pemilihan aritu la. Last² lingkup gak. Cam tetau jek aku x ikhlas diorg nih. Haha. Tapi yg aku respek, abis keje jek diorang trus dtg ke sini. Makan pun x sempat. Sampai sini, suma dh kebuloq. Nyaris ada Hj Saleh dan yang lain bergilir masakkan tuk diorg. Ulang alik tetiap hari lak tu. Ngan ada yang baru dapat anak nye, yang baru nikahnya, yang isteri baru nk dpt anaknya. Isk isk iskkk…nasibla korang pilih berjuang cara ni. Kalau ikut geng UMno kan ke xde susah² camni. Apepun aku harap pengorbanan hangpa nih diberi sebaik² balasan oleh ALlah di akhirat nanti. Jgn lak lupa bantu aku kat SANA nanti ek. 

Last but not least, congrat aku wish kat Akhi Abi yang dh sah menjadi seorang ayah kelmarin. Moga menjadi ayah yang baik buat puteri kesayangan tu. Buat calon aku, Hj Nizar, teruskan usahamu. ALlah bersamamu. Penat lelah berjuang dijalan ALlah akan dibalas kesenangan disyurga nanti insyaALlah. Yang penting jgn berjalan laju bebeno. Jenuh pengundi nak ngejo. Haha.

Berita terkini PRK 059, klik la blog Wak Banjar di sini

Utk halwa telinga sambil² baca  blog aku ni, dengola bacaan penuh merdu klip youtube ni. 

i

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: