Laaa, bikin kecoh…

April 14, 2009

Dulu time bebudak aku duk ingat lagi iklan paling fofular kat TV ialah iklan Dendanggggg datang lagiiii

Mungkin skarang iklan tu leh ditukar kepada PRK datang lagikkkkkk… Haha, barujap tadi dalam paper kata suh get ready utk PRK DUN Penanti, Penang. Bakal menyaksikan satu lagi PRK. Huhu…

Mmm hampir seminggu menyepi, menyegarkan otak dan fikiran. Mata pun bersih semacam jek pas PRK P059 nih.

Tambahan lak duk baca pelbagai analisis sempena PRK P059 nih. Yang paling besh masing² kata derang nih yang paling besh antara yang lain. Suma ngaku tanpa usaha derang, PAS xkn menang PRK P059 nih. Belasah orang ni, belasah mamat tu. Parti nih kurenggg, parti tu bagus.

Haha, kelakau pun ada. Usaha x banyak mana pun, lagi nak ngaku camtu. Bagi aku x yah la nak kecoh² beb. Kalau pun ada sekelumit usaha kita yang memungkinkan kemenangan di Bukit Gantang tempohari, anggap je la ianya dari ALlah je. Kata ikhlas kan???

Kalau dah ngaku ikhlas, apsai beria sangat nk publish susah payah korang membantu kerja baik nih kat public lak bro? Duk muhasabah sesama geng senirik je dah laaaa. Nak bagi satu dunia tau keje kita yg terbagus ke????

Kecoh la lu org. Bikin malu jek.

Kalau rasa pasnih suma keje tu nyusahkan korang, xyah la involve dah keja² PRK ni. Tumpu anak bini cam aku ni. Kan senang. X penin paler. Muahahaha…

i

4 Responses to “Laaa, bikin kecoh…”

  1. anaktupai Says:

    oii mamat lu aphal, nak tunjuk baguss ker, kalu tu hari diorg x tolong lg mangkor korang, dah lekeja macam hampehh.

    memang le diorg x dpt elaun lain le korang, semua cukup, cuma ubat nyamuk je tak bagi, kalu bagi sure lengkap persiapan diri korang.

    ikhlas ke x ikhlas apa lu susah, sekuragnya diorang le byk buat kerja.. lain kali pikir dulu yop..

  2. shamsuleffendey Says:

    haha… ader elaun tuhhhhh… perghhhhhhhh…baru aku tauuuu..

    tapi lupa nak bgtau, bkn setakat elaun jek diorg bagi, baju free ada, makan sedap dapat. uihhhhhh mcm2 dpt.

    cuma hadiah melancong jek x dpt. wakakaka

    aku rasa pasnih blogger cam lu orang nih try letak calon sorang kat mana-mana PRK. aku rasa kompom lingkupnye. x balik modal duit deposit tuh.

    even jeff oii pn menang sbb ada support jentera DAP, bkn sekadar pembaca blog jek.

  3. anaktupai Says:

    memang korang x reti nak membalas budi, lu ingat korang baguzz ker? makan mewah tp petugas lain makan asal ada jer, tu jenis manusia lupa asal usul, malas aku nak layan korang nie, kim salam pada bos rambut kering korang tu

  4. shamsuleffendey Says:

    oitttt, sapa lak yang x reti nak balas budi. tapi kalau dh org nk tolon dia ungkit-ungkit lak apa yang dia tolon, then dia seranah lak sapa yang dia tolon tu, tu dh kira x baguzz laaa kan kan kannnn…

    anyway ahad ni kat dataran tok guru, simpang ada jamuan utk suma yang terlibat di PRK P059. Leh la datang. nak balas budi kome. jgn memalu lak nk makan sedap ekk.

    p/s- yang rambut kering tu nak compare jasa dia ngan jasa kome, pada aku x terjumpa apa perumpamaan yang aku nak samakan. cuma yang aku tau sirambut kering tu kejenya kuar duit tuk parti jek. berblog cam nizar tu dia x beghape gheti. hik hik

    arrrrr miker pikirla sendiri…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: