Semalam punya story…

April 17, 2009

Update

Akhirnya persoalan kenapa orang yang x reti nak senyum sepanjang PRK P059 aritu terjawab. Rupanya beliau x senyum sbb menanggung sakit yang tidak ramai yang tau. Aku baru jek g ziarah dia semalam pas dapat tahu dia  akan di operet di spital berbayar yang mahai. Sakitnya korang carik senirik la. Aku doakan mudah-mudahan dia akan sembuh seperti sediakala insyaALlah.

Yang aku tau bila TEKANAN + SAKIT = Muka x leh nak senyum

Alkisahnya, diwaktu berkesempatan duduk¬† semeja ngan olang besau-besau parti semalam, sempatla aku melawak dan bersembang. Termasuk dengan orang yang x reti nak senyum, tulisan blogger terkenal seantero dnia arituh. Wah wah wahhh… rupanya orang yang x reti nak senyum tu dah tau isu tu. Anak dia dan ada sorg blogger tersohor dah sampaikan awai-awai. Yang herannya time sembang ngan aku n kenkawan yg lain, bukan aje senyum ala-ala brad pit dia leh kasi, tp dia siap leh buat aksi gelak gulin-gulin lagik. Keh keh kehhh…

Cm biasa dia x amik port sangat pn isu tu. Mungkin blogger tu nak naikkan rating entry dia. Buktinya blogger tu dpt lebih 150 komen kat entry tuh. Wahhh… malatop gituuu. Publisiti free beb. Kannye kena bayar. Patutnya blogger tu kena ucap time kasih kat org yg x reti nak senyum tu sbb dh tolon naikkan rating blog dia.Hehe…

So aku cadang kat blogger tu, len kali leh wat lagik kot. Try ushar-ushar memana pemimpin PAS Perak nih yang x snunuh dan huduh. Then publishkan. Musti gempaq lu nya blog beb.

Then ada sorg pimpinan ni bercerita la pasai jamuan meraikan rakyat dan petugas PRK P059 ahad nih di Dataran Tok Guru, Simpang. Ada orang dah berjanji nk sedekah lembu dengan banyaknya x tunaikan lagi. So susah la beliau. Nak x nak kenala calling-calling carik lembu. Perghhhh… dah jadik broker lembu lak beliau. Keh keh keh…

Sembang nye sembang, terkuar la citer pasal Unit Amal, satu badan beruniform dalam PAS yang telah menimbulkan kontrobasi masa PRK P059 aritu. Aku malas nak ungkit sangat arr kes aritu tu. Lagipun aku dengar dh ada kawasan nak mengusulkan sesuatu dari tindakan Unit Amal di P059 tuh. X pela, tunggu je la Muktamar Pemuda nnt. Panas kot. Hik hik hik. Back 2 da topic, aku igtkan kes tu dh setel. Rupa-rupanya melarut sampai ke program jamuan rakyat ahad nih. Diaorang sound x dpt nk bagi kerjasama nk bantu melicinkan perjalanan program.

Yang hotnya korang nak tau apa alasan yang pengarah Unit Amal tu kasi?

Alasannyaaaa… x sanggup tengok anak buah kena maki. Warghhhh hahahaha… X sanggup kena maki beb. Bila tanya sapa yang maki diorg? Dia bilang pemandu-pemandu lori yang gunakan jalan tu. Lagipun katanya aritu Unit Amal sibuk nak berjaga di Mesyuarat Agung Pemuda PAS Bkt Gantang. Dengar citer dekat ribu riban (pinjam ayat wak banjar) jugak kehadiran mesyuarat agung tu nanti. Tu pasai kesemua anggota Unit Amal dikerahkan membantu program tu. Fenomena biasa pas menang. Ramai yg berminat nak dtg mesyuarat. X le cam kawasan aku, dari dulu sampai la ni duk menang x bertanding jek. Wakakaka…

Harapnya Unit Amal pasnih toksah la guna ayat AMAL tu dah. Tukar jadik unit x sanggup nak beramal. Lagu pun tukaq dari beramal kerana ALlah ke beramal kerana makhluk yang stuju ngan aku.

Mungkin jugak pas jaga orang-orang kenamaan nih, diorang pun dh x suka nak beramal… WALlahua’lam… Mungkin diorang ada jawapannya. Aku tunggu…

i