Jom Mabuk…

April 25, 2009

Pesta maksiat telah bermula. Zambri mulai melanggari janjinya kepada SS Mufti Perak untuk berlaku lebih baik dari Nizar dalam memerintah Perak. Tangan mufti yang diciumnya itu seakan-akan telah dilupakan sebaik disahkan memegang jawatan utama kerajaan negeri Perak ini. Begitu juga ciuman mesra dipipi yang telah dihadiahkan oleh pak Mufti kepada mamak kudeta ini juga tidak meninggalkan kesan apa-apa malah dilanggarnya terang-terangan nasihat pak Mufti tersebut. Malanglah buat pak Mufti kerana apa yang dihajatinya untuk tidak melihat karnival Jom Heboh di negeri Perak ini tidak tercapai. Kemungkinan beliau sekarang ini tengah menyamak muncung mulutnya dek kerana telah tercium najis yang melekat di pipi mamak kudeta itu. Bagi mamak kudeta itu pula, tiada apa yang merugikannya. Lagipun umum tahu bahawa pak Mufti itu yang gilakan jawatannya yang masih disandangnya sekarang. Tanyalah bekas-bekas imam atau ustaz-ustaz di area pekan Ipoh ini.

Persoalannya, adakah pak Mufti ini akan mengeluarkan kenyataan berbaur amaran kepada mamak kudeta ini?  Sekiranya beliau berani berbuat demekian, adakah beliau sanggup kehilangan kerusi emasnya itu? Ataupun dia mengambil sikap berdiam kerana baginya kurang bercakap itu kurang berbuat dosa? Begitu barangkali sifir yang akan digunakan oleh pak Mufti ini apabila menerima serangan demi serangan masyarakat yang bencikan mungkar. Bagi mamak kudeta ini pula, sudah tentu hasil dari sikap berdiam diri pak Mufti ini bakal digunakan hujah bagi menghalalkan tindakannya. Alahhh apa nak heran, kalau Nizar pun boleh ditendang, inikan pak Mufti tua yang sudah sampai ke penghujung hayatnya. Lagipun mana  mungkin pak Mufti itu berani mengeluarkan kenyataan kerana sekarang ini kerna dikhabarkan terlalu ramai pemuka agama pro UMno BN yang mengintai-intai kerusi empuk itu. Mesti Najmudin tersenyum-senyum keseorangan ketika ini.

Cuma satu yang aku salute tang pak Mufti ni, bila dia bertindak segera fakskan garis panduan tatacara berhibur menurut Islam yang diminta oleh Ketua Pemuda PAS Kawasan aku seperti dalam kenyataan akhbar di sini

i

One Response to “Jom Mabuk…”


 1. Isu Agama Anak:
  UMNO IBARAT PARASIT YANG MEMBUNUH UMAT ISLAM DIMALAYSIA.

  Inila Penghinaan UMNO untuk Islam sendiri.. Konsep ONE MALAYSIA sebenarnya lebih membawa malapetaka kepada umat MElayu ISlam itu sendiri..

  Sah dan terbuktilah bahawa UMNOlah sebenarnya menjadi kuda tunggangan Kaum kafir Harbi dari parti MCA,MIC dan Gerakan…

  Setelah kalah dalam beberapa pilihanraya kecil baru2 ini banyak tuntutan penghapusan hak orang melayu untuk memberi ruang pada bangsa asing nampaknya berjaya dilakukan UMNO…

  Bermulanya Konsep One Malaysia perkara pertama yang dilakukan ialah menghapuskan Kementerian Keusahawanan Dan Koperasi ( MECD )yang selama ini menjadi tali kepada usahawan2 melayu berpaut. Inilah hak melayu pertama di bawah One Malaysia dihapuskan…

  Kemudian 30% ekuiti dalam 27 jenis perkhidmatan pun dihapuskan malah mendapat pujian melambung dari MCA.. itupun Mca tak berpuas hati lagi malah mencadangkan supaya dihapuskan terus ekuiti tersebut didalam semua perkhidmatan awam.. memang nampak sungguh UMNOlah menjadi Barua dan Anjing Mca selama ini..

  Dan yang terbaru Isu anak memeluk Islam, memang menunjukkan UMNO memang akan mampus tak lama lagi kerana keputusan yang dibuat oleh kerajaan secara melulu tanpa mendapatkan pandangan dari Mufti amat mengejutkan.. Malah lebih memeranjatkan kerajaan mengunakan penasihat bukan Islam pula di dalam Isu ini…contoh Koh Tsu Kun dari Gerakan Dan S. Subramaniam pula dari Mic..

  Merasakan di tolak teruk pengundi Bukan Melayu maka Kerajaan membalasnya dengan menghapuskan beberapa Hak Orang Melayu semata2 nak menarik Undi bukan Melayu dan Ahli Umno yang Bangang pun mematuhinya tanpa melihat apakah yang akan berlaku terhadap masa depan orang melayu nanti..

  Itulah watak sebenar UMNO yang mempermainkan Islam .. Sebelum mendapat kuasa, bukan main Mufti di muliakan konon.. akhirnya apabila berkuasa para Mufti dicampak saja ke tepi barulah Dato Harussani nak melalak nak menyesal dah tak guna Dato UMNO memang begitu perangainya..

  Sebelum Prk Bukit Gantang bukan main lagi Dato Harussani di pergunakan .. apabila kalah sahaja PRK bkt Gantang bukan saja Dato Harussani di tolak nasihatnya malah melanggar Fatwa Mufti dengan mengadakan Jom Heboh di Lumut.. Dato Mufti terima lah pembalasan Allah Kerana Bersekongkol dengan puak2 Munafik sebelum Ini.

  Kalau sebelum ini Agenda IFC ditangguhkan oleh Pak Lah. Umat Islam haruslah berwaspada kerana kemungkinan di zaman Najib ini serangan IFC dijangka lebih hebat lagi akibat kelulusan kerajaan terhadap hal Agama Anak ini…

  Bukankah salah satu tuntutan IFC adalah berkenaan Agama Anak ? Nampaknya IFC telah berjaya dalam percubaan mereka yang pertama.. Malah direstui pula oleh kerajaan Najib One Malaysia…

  Itulah UMNO parasit yang menghancurkan Umat Islam Secara Api dalam sekam… Malah menjadi Guting dalam lipatan masyarakat Malaysia sejak dahulu lagi.

  Wasalam


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: