Fitnah???

May 4, 2009

Kenalkah sapa personaliti diatas ni? Mesti semuanya sudah maklum akan mereka berdua ini. Seorang mahu bergelar ‘ustis’ gabungan ustaz dan artis manakala seorang lagi merupakan penyanyi nasyid popular. Akhil Hayy  (maap aku dah x tergamak nak gelar dia ni ustaz dah) dan Waheeda memang acapkali mengisi ruang gosip akhbar dan majalah tanahair tika ini. Sebelum ini agak riuh rendah mereka berdua ini dihujani kontrobasi  kes menonton wayang di panggung berdua-duaan, tetapi dinafikan.

Ape ke heynye ustaz g nengok wayang weh oii. Nengok ngan org betina lak tuh. Isk isk isk.

Kemudian timbul pula kenyataan dari kenalan mereka bahawa mereka berdua mmg benar sudah bernikah, cuma tidak dipertontonkan kepada khalayak umum kerana ditakuti mengguris hati isteri pertama Akhil ni. Akhirnya untuk mengelakkan fitnah yang lebih besar menimpa ke atas diri mereka berdua, maka mereka mengambil jalan selamat dengan mengaku sudah ‘bernikah’ di sini. AlhamduliLlah fitnah yang selama ini melanda mereka berdua, sudah hilang disebalik pengakuan mereka ini. Apapun tahniah dari aku atas perlakuan sumbang hangpa berdua nih. Pasni aku akan pastikan xdak sapa berani usulkan nama Akhil untuk berceramah kat kampung aku.

i

* moral of da story – jadik ustaz pun banyak dugaan, klu jadik ustis dah tentu berpuluh ganda ujiannya.

i

7 Responses to “Fitnah???”

  1. shaik Says:

    aku tak berapa bekenan mamat ini dah tau diri tu ustaz ,.baik jauh dari unsur2 fitnah ,…ni dak, nampak macam seronok jer……..baik tanya tok guru agama , apa hukum buat orang menfitnah …..anda… tepuk dada tanya iman……..

  2. dugong_darat Says:

    walawei…

    istilah baru lagi…

    ustis….

    power la bro…

    errrrrrrrrr
    biler yer kita nak mengeteh nih…

    • shamsuleffendey Says:

      biler-biler je bro. aku ngah ‘bujang’ seminggu nih. no limitnyer permit.

      Asal ada ongkosnya, bisa kita mengeteh bersama ya pak. calling-calling sama aku

  3. jun Says:

    fendi..ustis yer? usglam gak tu…ustaz glamor, hehe….

  4. haris Says:

    wat malu org gopeng weiii…

  5. we dasan Says:

    ustis mee celup ke ustis mee goreng


  6. […] mau ungkit. Aku dah post dlm entry sebelum ini di sini berkenaan gelagat sumbang ‘ustis’ nih. Now baca kat entry orang lain lak kat sini dan […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: