Bukan Kelantan sahaja Berketuakan Baru…

May 11, 2009

Dewan Pemuda PAS Negeri (DPPN) Perak dalam Muktamar Pemudanya telah memilih Ust. Zawawi Hassan sebagai Ketua Dewan Pemuda Negeri yang baru. Beliau yang bertanding merebut jawatan tersebut bersama seorang lagi calon, Raja Iskandar. Muktamar yang diadakan di Markaz Tarbiyah PAS Perak, Air Kuning, Taiping itu dihadiri oleh hampir 200 perwakilan dari 24 buah kawasan seluruh negeri Perak, termasuklah AJK DPPN Perak sendiri. Untuk rekod, Ust Zawawi @ Ust Awi sebelum ini menjawat jawatan Naib Ketua DPPN Perak.

Dengan kemenangan ini, beliau mengulangi sejarah Naib Ketua menjadi Ketua sepertimana yang berlaku pada Muhaimin Sulam dahulu. Cuma kali ini perubahan jawatan ditentukan dengan pertandingan bukan dengan muqabalah ataupun konsep syura. Bagi jawatan Timb. Ketua DPPN pula telah dimenangi oleh Ust. Nuri manakal jawatan Naib Ketua DPPN pula oleh sdr. Salman Saleh, Ketua DPPK Ipoh Timor. Kedua-duanya memenangi jawatan tersebut tanpa bertanding. Jelas kali ini, DPPN Perak masih meneruskan tradisi sebelum-sebelum ini dengan meletakkan ulamak sebagai peneraju sementara dibantu oleh para professional.

Nampak gayanya kali ini, bukan Kelantan sahaja Naib Ketuanya berjaya dipilih menjadi Ketua DPPN, tetapi turut menjangkiti negeri Perak ini. Akhir kata, tahniah dari Budak Ipoh Timor terutama buat para perwakilan DPPK. Moga pengalaman yang hadiur semalam dapat dipelajari dengan sebaik-baiknya bagi melonjakkan pemuda kita lebih cemerlang. Mudah-mudahan dengan kepimpinan DPPN yang baru ini lebih memantapkan lagi pemuda dalam menghadapi era yang lebih mencabar pada masa-masa akan datang.

‘Bersama Kepimpinan Ulamak  Dan Yang Sentiasa Merujuk Ulamak’

i

* gambar cilok dari sini

i

Advertisements

One Response to “Bukan Kelantan sahaja Berketuakan Baru…”

  1. uma Says:

    tahniah wat ketua pemuda pas ipoh timur…
    dah jadi naib ketua yeaa…hehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: