Terkini di Perak…

May 11, 2009

Hupdate

6.08 ptg

Sekarang rakyat Perak sudah tahu siapa yang menderhaka tuanku Sultan Perak dan Raja Muda Perak. Sekarang rakyat sudah tahu siapa yang memalukan tuanku Sultan Perak dan Raja Muda Perak.
Hukum Najib, Zahid Hamidi dan ADUN² Be End Perak. Hukum mereka segera. Pastikan mereka tidak dapat bertapak kembali di bumi Perak ini. Mereka inilah yang memalukan tuanku Sultan Perak dan Raja Muda Perak.

Najib, kamu dah tersepit, baru nak ajak kerjasama. Kamulah petualang sebenar di Perak ini.

6.04 ptg

Nampaknya, persekitaran bangunan SUK Perak telah dihurungi semut merah yang tersangat ramai. Oleh itu, sambil mengeteh di restoran-restoran berhampiran, jagalah mulut anda. Jangan celupar. Anda sedang diperhatikan. Sila pandang belakang.

5.46 ptg

Terkini, tidak sampai 10 mnt , pihak keselamatan FRU telah memenuhi perkarangan masuk bangunan SUK Perak. Kelihatan turut berada di situ sebuah ‘water cannon’. Diberitakan akan ramai lagi anggota pasukan keselamatan akan ditempatkan di situ. Ipoh sekali lagi menjadi destinasi paling selamat di dunia ketika ini. Bagi aku, inilah antara jasa terbesar MB Haram, Zambry Kadiaq selama memerintah Perak selama hampir 5 hari ini.

5.20 ptg

Tidak ada perkumpulan penyokong Pakatan Rakyta berkumpul di hadapan bangunan SUK Perak. Juga tiada sebrang sekatan yang dilakukan oleh pihak keselamatan di situ. Aku mohon penyokong Pakatan Rakyat berhati-hati apabnila menerima ‘sms’ berunsur provokasi.

Arahan Mursyidul ‘Am mengarahkan penyokong Pakatan Rakyat melakukan solat sunat 2 rakaat beserta sujud syukur dan berpuasa sehari pada hari esoknya.

4.56 ptg

Ura-ura mengatakan hakim yang mengadili kes Hj. Nizar dan Zambry Kadiaq sebentar tadi bakal ditukarkan ke mahkamah syariah Pulau Ketam. Aku masih menantikan maklumat sahih berkenaannya.

4.51 ptg

Sekiranya Mahkamah Rayuan mengekalkan kemenangan Hj. Nizar nanti, satu lagi sejarah bakal dicatatkan di negeri Perak apabila MB Haram Zambry Kadiaq adalah Menteri Besar paling singkat memerintah negeri Perak dan mungkin juga di seluruh dunia.

4.45 ptg

SUK Perak, Datuk Dr. Abdul Rahman Hashim seakan-akan telah mengetahui keputusan yang dikeluarkan oleh Hakim Mahkamah Tinggi berkenaan kes pengisytiharan siapakah Menteri Besar yang sah di Perak apabila telah mengarahkan staf pejabat SUK pulang lebih awal dari kebiasaannya.

Persoalannya siapakah yang mendakwa SUK Perak ini menjadi penyokong kuat kepada kerajaan Be End sedangkan tindakannya memberi staf pejabat pulang lebih awal dilihat seolah-olah meraikan kemenangan Hj. Nizar.

Apa yang perlu dipastikan, adakah arahan SUK Perak dengan memberi perlepasan awal kepada staf pejabatnya itu satu tindakan yang betul atau bercanggah dengan peraturan.

i

Advertisements

6 Responses to “Terkini di Perak…”

 1. we dasan Says:

  salam

  yor bebenor yop
  die nak sabotaj ape le tu
  ijak le teman percaye pade SS tu lagi

 2. mazlan Says:

  Apa lagi nak jadi dgn ipoh pas ni

  Gunakan Web ini untuk Download Video Youtube

  http://www.youtube2u.net/

 3. uma Says:

  bro,
  lu riki sapa2 yg pale naik tocang mase aritu,
  kasi terajang terus…haha
  lu bukak lah kes2 yg leh wat terajang diaorg…ahaha

 4. uma Says:

  sapa yg malu? hahaha..
  sia2 jadi S*****

 5. SU Pas JYSU Says:

  bile masa Pulau Ketam ada mahkamah syariah
  bedo oh lah

  Kawasan teman tu, Pulau Ketam

 6. syukur selalu Says:

  hapus kan kaki ampu dalam perkhidmatan awam PERAK ……….

  meh PUASA sunat esok …………..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: