Al-Fatihah…

May 22, 2009

Berita sedih yang ku baca sebentar tadi melaporkan bahawa ADUN Manek Urai, Kelantan iaitu Hj. Ismail Yaakob telah kembali kerahmatuLLah selepas subuh sebentar tadi.

Haji Ismail dimasukkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II 26 April lalu kerana menghadapi masalah di bahagian kakinya (penyakit gout, kencing manis) sehingga menyebabkan kesihatannya sering kali terganggu.

Menurut laporan beliau akan dikebumikan selepas solat Jumaat hari ini.

Aku mengambil kesempatan mendoakan roh ALlahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan roh orang-orang yang beriman, insyaALlah.

Sementara itu, sekiranya situasi Penanti diambil kira, PAS Kelantan tidak perlu bersusah payah memikirkan persediaan menghadapi pilihanraya kecil DUN tersebut kerana UMno Be End telah berjanji untuk tidak membazirkan wang rakyat dengan meletakkan calonnya bertanding disitu. Sekiranya mereka ingin juga meletakkan calon, Ibrahim Ali dilihat calon yang paling sesuai diletakkan bertanding memandangkan beliau merupakan calon parti bebas dan secara tidak langsung medan itu boleh digunakan bagi menguji sejauh mana penolakan rakyat Kelantan terhadapnya di Pasir Mas.

*sumber berita di Harakahdaily

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: