Jangkitan virus…

May 25, 2009

Parti Kayveas ada dua presiden
PUTRAJAYA – Kemelut politik Parti Progresif Penduduk (PPP) terus meruncing apabila satu perhimpunan tergempar yang didakwa dianggotai 1,760 perwakilan dari 778 cawangan parti itu memilih Senator Datuk T. Murugiah (gambar) sebagai presiden baru.

Perkembangan terbaru ini menimbulkan keadaan seolah-olah PPP kini mempunyai dua orang presiden, manakala perhimpunan yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) semalam juga dipersoalkan kesahihannya mengikut perlembagaan parti itu.

Nampaknya apa yang berlaku di negeri Perak telah menjangkiti parti komponen Be End. Semalam ketika Presiden PPP, M. Kayveas mengadakan pertemuan dengan ahlinya di JB, satu perhimpunan agung luar biasa (EGM) PPP telah diadakan di PICC, Putrajaya. Satu usul undi tidak percaya telah dibuat ke atas kepimpinan PPP sedia ada. Hasilnya, Senator T. Murugiah telah dilantik sebagai Presiden PPP yang baru berkuatkuasa semalam.
Kayveas nampak gayanya telah menerima nasib yang sama seperti dialami oleh Hj. NIzar di Perak. Kemungkinan selepas ini nasib Samy Vellu pula berada dalam keadaan tidak menentu. Sekiranya iniah cara yang akan digunakan oleh pihak parti komponen Be End dalam mengubah kepimpinannya,Samy Vellu patut berasa bimbang. Giliran anda akan tiba. The time will come.

Selepas ini pastinya akan ada yang bersuara bukan Perak aja yang ada 2 Ketua. PPP pun ada, malah sket lagi MIC pun juga ada. X mustahil sekarang ini di Malaysia. Maca-maca boleh jadi.

*berita dipetik di sini   

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: