Lagi kes rogol…

May 26, 2009

Hupdate

Peserta yang ditangkap semasa program Puasa Sunat @ Mogok Lapar di bangunan DAP pagi tadi telah dibebaskan selepas ‘Asar tadi. Kesemua mereka yang dibawa ke bangunan IPK Perak, bersebelahan Masjid Negeri sihat walafiat walaupun cuba dirasuahkan dengan makanan yang sedap-sedap supaya puasa @ mogok lapar mereka itu tidak berjaya. Namun menurut sumber, usaha-usaha terdesak pihak terbabit menemui kegagalan kerana peserta yang ditangkap telah bersahur terlebih dahulu. Antara yang turut dibebaskan ialah pekerja penghias majlis yang sedang meniup belon bagi menyerikan lagi program tersebut. Kesemua pekerja tersebut merupakan warga asing.

Sementara itu kepada sesiapa yang ingin melihat para peserta puasa sunat @ mogok lapar hari ini bolehlah berbuat demikian di bangunan pejabat DAP Perak, berhadapan dengan SUK Perak, Medan Istana.

Depan DAP

Dan lagi

Lagi

Cha kena tangkap

Cha, aktivis Unit Amal Malaysia yang turut ditahan atas dakwaan mengiringi YB Sivakumar ke parking kereta

Demokrasi di Perak terus-terusan dirogol buat kali ke berapa ntah, aku pun x ingat. Yang aku ingat, perogolnya ialah yang berautoriti dan terdiri dari pasukan keselamatan, yang sepatutnya menjalankan kewajipan menjaga keselamatan rakyat negeri Perak ini. Peristiwa pelancaran mogok lapar dihadapan bangunan DAP Perak sebentar tadi mengesahkan lagi pencemaran terhadap institusi keselamatan itu. Turut rakus merogol hak rakyat Perak sebentar tadi termasuklah pihak berkuasa tempatan MBI (Majlis Bandaraya Ipoh) yang bertindak menanggalkan khemah yang digunakan bagi tujuan pelancaran program tersebut. Belum pernah aku melihat perbuatan dajal seperti ini berlaku hatta dizaman Tajol Rosli dahulu. Nampak gayanya, pemerintahan Mahatma Nelson Zambry Kadeer lebih kejam. Hanya baru diisytharkan kembali berkuasa, Mahatma Nelson Zambry Kadeer ini sanggup mengarahkan pihak keselamatan melakukan tindakan seperti ini, anda bayangkanlah hari-hari yang mendatang. Zaman gelap kerajaan Perak telah bermula sepertimana warna kulit MB haram itu.

i

2 Responses to “Lagi kes rogol…”

  1. anaksengat Says:

    mike mogok juge ke atau lapor je…atau mogok tak lapor????? atau memanjang nye laporrr???? apa pun syabas le sempat juge datang tu…takbir!!!

    • shamsuleffendey Says:

      teman mogok tp x lapor. x sempat nak lapor dh kenkwn ngajak ngeteh. nak tolak kang x elok lak. x bertepatan ngan slogan PAS utk semua tu. datang pn dh masa sudden death. hik hik.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: