Santai…

June 13, 2009

Hilang mood untuk menulis dalam 2-3 hari ni. Cuaca di Ipoh ni panas bebenor. Mungkin kafarah semenjak UMno Be End mengambil alih kerajaan Perak ni menggunakan ‘pintu belakang’. Setakat merogol hakim, polis dan perlembagaan negara tu kira dah jadi satu proffesional pepuak UMno Be End nih. Usah la kita bengang sangat akan hal tersebut. Dat y kalau korang baca kisah bunuh cam di sini dan di sini dah x jadi hal kat negara nih. Apa sebabnya? Sebab polis duk melayan stim bile diliwat UMno Be End ni. Seriously aku habaq, rakyat berada dalam ketukatan sekarang ni. Penjenayah sudah berani melakukan jenayah tanpa rasa takut.

Isu kerajaan perpaduan masih menjadi isu hot negara buat masa ini. Walaupun Tuan Guru Presiden telah keluar negara bagi menyejukkan suasana (dibaca kenegara sejuk UK). Bloggerwan yang berparti dan tidak berparti terus menerus menyerang sesiapa dibelakang Kerajaan Perpaduan. Bagi aku kalau yang berparti PAS tu ok la jugak. Sbb diorang mungkin teramat sayangkan parti mereka dari  [mungkin?] dikhianati lanun keparat UMno tuh. Tapi yang berparti lain pulak, mungkin jugak ada rasa sayang atas sesama sahabat dalam Pakatan Rakyat ataupun mahu menambahkan kucar kacir dalam parti PAS sendiri. Itu memang sifat musuh.

Cuma aku ada pengalaman seorang sahabat yang sebelum ini begitu kuat menyerang UMno Be End apabila isu rampasan kerajaan Perak oleh UMno Be End. Cakaplah sapa pimpinan UMno Be End yang x dikutuknya. Sampaikan pimpinan parti sendiri pun dibalun sekali disebabkan terlalu lambat menyampaikan arahan dan penerangan kepada ahli berkaitan isu tersebut. ALih² bila timbul isu Kerajaan Perpaduan nih, dia leh berlembut hati pulak dengan parti NAJIS Razak nih. Pulak dah. Cepat benor berkalih angin yobbb.

Aku x kesah sangat dia nak sokong isu Kerajaan Perpaduan tu, walaupun dia pun x tau apa benda isi yang ada dalam Kerajaan Perpaduan tu. Hak dia sebagai ahli parti yang taat pada pemimpin. Tapi yang aku hangat hati pada sikapnya sebelum ini yang menganggap semua orang UMno ni spesis najis. Ape hal yobbb? Peninnnn

Tuan Guru Presiden pun dah membuat lantikan beberapa jawatan dalam AJK Harian PAS Pusat dan AJK yang dilantik bersama Pesuruhjaya Negeri². Senarai lantikan boleh dilihat di sini.

Akhbar arinih mengisahkan ketua DAP mintak Tuan Guru Presiden mintak maap kat sini. Apahal lak lu baiiii. Lu jaga lu nya parti, kami jaga kaminya parti. Lu berunding ngan puak MCA dan Gerakan x ngape, PKR berunding ngan UMno sampai dapat bawak masuk YB Nasa Bota (bukan Ust Nasha) sampai runtuh kerajaan Perak x ngape, tapi bile Presiden kami mencampakkan satu pandangan baru, tanpa melakukan pertemuan pimpinan Majlis Tertinggi Presiden Pakatan Rakyat kamu dah melatah. Leks laaaa. Xkan tindakan korang membuat sesuatu tindakan tanpa merujuk Presiden kami dibolehkan, tapi bila Presiden kami buat camtu x leh lak. Dis is democracy country la bai. Masing-masing bebas mencetuskan idea. So better bai jaga bebaik bai nye parti tu.Bagi aku apa yang pentinggggg.. kerjaaasama. Begitulah antara bait lagu cerita  Wonderpet.

Ok, cukup buat sementara waktu. Aku dah x tahan paneh. Nak berendam lak. Chowwww…

i

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: