Bila mulut dah bau longkang…

August 9, 2009

Klik le gambo tuh kalau nak tau org mabuk ni cakap

i

  • Siapa yang memecat Mufti Selangor, ALlahyarham Dato’ Ishak Baharom ketika melakukan tangkapan ke atas peserta pertandingan Ratu Cantik Miss Malaysia Petite 1997 di Classic Ballroom, Hotel Holiday Villa, Subang Jaya dahulu? Kenapa beliau dipecat sedangkan bukti menyatakan beliau tidak terbabit dalam operasi tersebut? Siapa yang tersangat lantang menyuruh kontraknya yang baru diperbaharui ketika itu dibatalkan? Bukankah orang tersebut bernama Mahathir Mohamad, ketika itu Perdana Menteri Malaysuia. Adakah dia berpartikan PAS atau ketika itu memegang jawatan sebagai Presiden UMno?
  • Siapa pula yang campur tangan apabila sebilangan pengunjung pub The Ship, Damansara Utama pada 10 Jun 2000 yang lepas yang juga membabitkan antaranya seorang artis dimana pada ketika itu terdapatnya gelas minuman dan botol² arak di tangan dan atas meja tempat minum mereka?
  • Dan siapa yang mempertahankan Jeslina Hashim, seorang artis sewaktu ditangkap oleh penguatkuasa JAWI di disko The Zouk 13 Jan 2005 dahulu? Siapa Shahrizat Jalil masa tu? Apa peranannya di dalam kerajaan dan UMno ketika itu? Siapakah yang bertindak memberi tekanan kepada JAWI untuk membatalkan perintah saman pada  terhadap pengunjung The Zouk, dimana Jeslina Hashim dan yang lain-lainnya antara yang ditahan ketika itu [link…] ?

Ini antara yang boleh aku petik bagi menjawab cakap² simulut longkang ni. Benda ni banyak lagiii. Cuma x leh nk siar jek. Penuh ruang blog aku ni nanti.

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: