2 wajah keselamatan negara…

September 2, 2009

Wajah Keselamatan Negara 1

iii

i

Apabila dihalang oleh pihak polis, Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham bertengkar dengan mereka mengenai perintah mahkamah melarang perhimpunan itu diadakan.

“Perintah mahkamah melarang orang awam berada di situ, tetapi tidak menyebut tentang ahli dewan undangan negeri. Adalah salah untuk menghalang ADUN menjalankan tugas mereka…

“Lagi pula, Seksyen 90 Kanun Prosedur Jenayah menyebut perintah tersebut mesti diwartakan,” tegasnya – Malaysiakini

i

Wajah Keselamatan Negara ke-2

iii

i

“Semalam, lelaki 46 tahun itu mula memanjat menara setinggi 88 tingkat itu pada Subuh dan sampai ke kemuncaknya dua jam kemudian, sebelum disedari oleh pegawal keselamatan di situ“. – Malaysiakini

i

P/s-inilah dianya bila pihak keselamatan diperkudakan parti politik yang dah nak lupus tarikh tuh. Aspek keselamatan hanya diberikan lebih tumpuan kepada xtvt parti yang tidak selari dengan aspirasi partinya, sedangkan keselamatan negara yang lebih utama terabai begitu saja. Nyaris la mamat spiderman tuh x bawak bom letak kat puncak menara KLCC tuh. Kalau x?

Haha hangpa pun leh tau jawapannya…

i

Advertisements

One Response to “2 wajah keselamatan negara…”

  1. amer Says:

    P/s-inilah dianya bila pihak keselamatan diperkudakan parti politik yang dah nak lupus tarikh tuh. Aspek keselamatan hanya diberikan lebih tumpuan kepada xtvt parti yang tidak selari dengan aspirasi partinya, sedangkan keselamatan negara yang lebih utama terabai begitu saja. Nyaris la mamat spiderman tuh x bawak bom letak kat puncak menara KLCC tuh. Kalau x? <—-ko kalau x libatkan politik x boleh ke mat,semalam kucing aku beranak 8 ekor,maybe sebab politik kot ye…adoi yaiii..biar la x pandai mat tetapi jangan la pandai2…tu security punya hal la mat…ko pernah tengok x security punya company contoh securicor-major security laa…depa punya staff memang teruk2..kat ofice aku pun pakai security tapi hari2 ader benda ilang,kepala paip la ape la..mungkin security klcc tu terlepas pandang,…..renung2lah mat….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: