Kenyataan Media DPPK IT : 4 September 2009

September 5, 2009

i

REMAJA LEPAK BULAN RAMADHAN: PUSAT SIBER DAN KAFE SIBER LEBIH RAMAI DARI SURAU DAN MASJID

i

Dewan Pemuda PAS Kawasan Ipoh Timur (DPPK IT) kesal dan kecewa dengan suasana yang berlaku di sekitar Ipoh yang mana sudah separuh bulan ummat Islam dengan suasana beribadat puasa di bulan Ramadhan manakala sebelah malamnya menunaikan solat Sunat Tarawih dilihat bertentangan di mana remaja melepak di Pusat Siber dan Kafe Siber dan bukannya di Surau atau Masjid.

DPPK IT mendesak supaya Pihak Berkuasa Tempatan iaitu Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dan juga Jabatan Agama Islam Negeri Perak (JAIPk) mengambil tindakan segera dengan suasana yang berlaku kerana ianya memberikan gambaran buruk kepada masyarakat serta ianya menambah burukan lagi keadaan gejala sosial yang telah berleluasa terutama di Bandar Raya Ipoh ini.

DPPK IT mengharapkan pihak MBI dan JAIPk dapat turun padang melihat sendiri suasana tersebut dan mengambil sebarang tindakan segera untuk memulihkan suasana yang agak negatif tersebut. DPPK IT minta semua pihak menghormati bulan Ramadhan terutama kepada ummat Islam yang sedang beribadah ini.

DPPK IT menasihati supaya semua remaja agar jangan membuang masa terutama sudah hampir separuh bulan terakhir pada Ramadhan ini di Pusat Siber dan Kafe Siber. DPPK IT juga menasihati agar semua remaja menumpukan ibadah kerana akan berakhirnya separuh bulan Ramadhan dan akan menjelang bulan Syawal kelak.

i

i

AHMAD SHAHRIL JALALUDIN

Naib Ketua,

Dewan Pemuda PAS Kawasan Ipoh Timur.

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: