Bahan Kempen PRK N31 Bagan Pinang

September 6, 2009

“Beberapa anggota polis menerkam ke arah Uthayakumar sehingga dia terjatuh dan kemudiannya dibawa menaiki trak polis”.Malaysiakini

i

*****

Nampaknya Be End telah memberi satu bola tanggung yang pastinya akan digunakan sebaik mungkin sebagai salah satu bahan kempen yang bakal digunakan pada kempen PRK N31 Bagan Pinang akan datang. Be End perlu sedar bahawa masyarakat kaum India merupakan hampir 20% pengundi di situ. Dengan masalah kuil di Seksyen 23 semalam yang menjadi tegang sehingga salah seorang penduduk berbangsa India nyaris² dilempar dengan kerusi semalam [link…], dan ditambah lagi isu perarakan kepala lembu dihadapan bangunan SUK Selangor tempohari, Be End dijangka tidak akan mendapat laluan mudah bagi mempertahankan kerusi DUN N31 Bagan Pinang itu nanti.

Yang menjadi persoalan umum buat masa ini, kenapakah dalang utama terhadap isu ini iaitu penganjur demonstrasi dihadapan bangunan SUK Selangor tempohari tidak langsung diambil tindakan sedemikian rupa oleh pihak yang bertanggungjawab malah diberikan layanan istimewa pula oleh Mat Lembut Hisham. Jika inilah situasi yang berlaku sekarang ini, penjenayah berpartikan UMno Be End ditatang, rakyat yang menolak UMno Be End dizalimi, maka memang sepatutnya rakyat sudah tidak boleh lagi berharap dengan pihak keselamatan. Inilah yang dimahukan oleh mereka, apabila rakyat resah dan gelisah lalu mengambil keputusan sendiri dalam menangani masalah ini, maka disitulah akan timbul idea untuk meMAGERANkan bumi Selangor supaya kekuasaan boleh dikembalikan kembali kepada UMno Be End.

Moga kerajaan Pakatan Rakyat Selangor tidak terperangkap dengan isu ini.

i

P/s- Pelik berarak bawak lilin dan bunga ros lebih berbahaya dari mengarak kepala lembu. Itulah 1 Malaysia Najis Razak

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: