Lawak GAMPANG…

September 15, 2009

“Kedua-dua kawasan tersebut terletak terlalu jauh dari pesisir pantai Kelantan. Jadi pendapatan dari minyak tersebut lebih sesuai diberi kepada kerajaan pusat untuk dibelanjakan bagi pembangunan negara dan perbelanjaan tersebut tidak hanya tertumpu kepada Kelantan.

“Salah satu kawasan tersebut adalah berhampiran Vietnam iaitu di perairan antarabangsa sejauh 250 kilometer dari pesisir pantai Kelantan manakala kawasan kedua pula terletak 150 kilometer dari pantai dan berada di perairan bersama dengan negara jiran, Thailand,” – Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr. Awang Adek Hussin [ MStar]

Malangnya 1 Malaysia bertimbalan menteri kewangankan seorang yang bangang dalam hal kira mengira, ukur mengukur ni. Aku ingatkan polis Perak jek yang x tau ngukur jarak cam kat SUK aritu tu. Tuan dia pun sama 2X5 mangkuk hayun. Ni kes fail paper math la nih. Tu time math diajar dalam bahasa melayu. Kalau cam budak skang ni, aku x leh nak bayangla tahap kebodohan depa ni. Padanlah puak gerombolan 1 Malaysia ni pernah menilaikan duit hanya dengan menggunakan kaedah timbangan sepertimana yang dilakukan oleh mantan Ketua Penerangannya sewaktu ditahan di Australia dahulu.

Kenapa Hj Husam tidak menjemputnya sewaktu menjalankan misi mengukur jarak pelantar minyak tersebut tempohari. Maksud aku bukanlah bawak dia nak pastikan betulnya jarak ukuran tersebut, tapi setidak-tidaknya mangkuk sorang ni boleh jugak dijadikan umpan jerung tengah laut tuh nnt. Enjoy la sket pengembaraan tu nnt klu ada show jerung makan orang. X dala boring sangat. Reporter KOSMO tu pun leh jadik umpan jerung-jerung yang lain. Bior dirasa deme. Hik hik…

i

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: