Kembali…

October 12, 2009

AlhamduliLLah aku telah selamat kembali ke Ipoh, setelah berkampung hampir 2 minggu di Bagan Pinang. Perjalanan yang memakan masa 4 jam terasa seakan 8 jam lamanya. Maklumlah agak lama meninggalkan kampung halaman.

Keputusan PRK N31 Bagan Pinang telahpun diketahui. PAS kalah? Alaaa biasalaaa. Biarkan UMno melayan sepuas-puasnya kemenangan ini. Media masa pro Be End jugak terus menerus meraikan kejayaan I.S.A ini, seolah-olahnya sudah tiada hari esok untuk diredahi.Xpela, kasi can kat hangpa. Dh slalu sangat kalah. Hik hik hik…

Cuma apa yang penting, walaupun PAS kalah di situ, namun ia menang dihati penyokong dan pendokongnya. Syukur alhamduliLLah, ahli-ahli PAS masih menunjukkan komitmen untuk hadir ke sana walaupun petunjuk awal sudahpun diperolehi dari jumlah undi pos yang agak luar biasa banyaknya. Xpa mungkin tentera tidak berminat dengan I.S.A barangkali. Last², undi yang diperolehi pada PRU-12 aritu jatuh merudum.

Apapun aku nak berehat dulu. Bila semangat kembali menggila, aku updatekan sedikit kisah sahabat² yang hebat di Bagan Pinang terutamanya di UPU Ladang Siliau. Tahniah petugas PAS Perak, tahniah PAS Kuala Pilah dan terima kasih tidak terhingga buat PAS Cawangan Bandar Springhill. Jasa kalian tidak terbalas di dunia ini. InsyaALlah dikahirat sana menanti. Terima kasih semua.

Akhir kata, takziah UMno Be End. Nantikan episod baru politik Be End N 9. Adakah I.S.A akan berdiam diri melihat juniornya memerintah negeri kerbau pendek ini? Sama² kita tunggu. Sejarah UMno Terengganu bakal berulang di bumi Minang ini sedikit masa lagi.

i

Advertisements

One Response to “Kembali…”

  1. from siliau Says:

    tak g ambil berus gigi yang teritinggal ke?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: