Betoika TGNA nak sangat EGM???

October 26, 2009

Jenuh rupanya tidoq aku x lena duk membaca posting kenkawan maya nih pasai isu EGM PAS ni. Macam² punya teori pun sudah kuar. Baru aku tau, universiti terbuka ni lebih menjadikan rakyat negara kita cemerlang dalam memberi tafsiran politik, berbanding dengan pencacai UMno yang dilahirkan oleh NC UUM dan NC UiTM tu. Hik hik…jgn panas beb. Malam makin sejuk ni. Ujan lebat td. Hajat hati nak g jamuan raya Pakatan Rakyat pun terencat. Berbelah bagi antara kepentingan parti ataupun nafsu bolasepak yang meruntun². Lastly aku tewas kepada bolasepak. Dan team kesayangan aku jugak tewas. Cilakak. Huk huk huk…

Back 2 da topic, betuika Tok Guru Mursyidul ‘Am PAS ni teringin sangat nak bermesyuarat agung luar biasa???

Agak² hangpa camne?

Bagi aku, Tok Guru Nik Aziz nih saja ja nak test camna pe’el ‘teloq’ si Najib nih. Duk kat luar senantiasa ka, ataupun jenis kekura. Ada masa tersembul kuaq ada masa nyorok.

Kalau benaqla ‘teloq’ yang Najib jumpa time Perhimpunan Agung UMno aritu senantiasa duk kat luaq, tergantung melayut jek, apa kata dia Bubarkan DUN Perak. Timing ngah cantik skang. Be End menang besaq kat Bagan Pinang aritu. PAS lak ngah kecoh dikatakan bergaduh sesama pimpinanya. X ke bonus besar buat Najib dan kerajaan barua Perak tuh. Time Najib xder bonus nak kasi kat rakyat, PAS leh bagi bonus kat dia? Bukanka cantik?

So apa lagik wahai Najib laki Rosmah oi…Ko dah ada 2 isu yang kuat skang nih. Tok Guru dah kasi buah tanggung tuh. Xkan x berani lagik. Xkanla tiap kali hang nak buat keputusan hang kena gagau ‘teloq’ hang tu Najib oiiii. Kalau camtu, aku cadang hang gajikan jek si Saiful tu jadik tukang gagau ‘teloq’ hang tu. Musti dia nak nye. Wakakaka….

Apapun aku tunggu 28hb nih. Jadi ke x anak kelin Pangkoq tuh bubarkan DUN. Kalau xdak jugak, sah la ‘teloq’ Najib nih spesis kekura. Maap la Najib. Sapa suh hang g cita satu dunia pasai hang dh jumpa ‘teloq’ hang aritu. Kan dah jadik bahan.

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: