Penyejuk mata, penenang hati…

October 26, 2009

Tok Guru MU

i

5 Responses to “Penyejuk mata, penenang hati…”

  1. uma Says:

    wa pon sejuk gak..

    cume lagi cantek
    klu pglima pas sekarang lepak di majlis syura
    utk prepare ganti nik aziz.

    biorlah pglima pas yg baru punye ciri2 yg sesuai dgn realiti dan tuntutan semasa
    diberi peluang utk kehadapan.
    nak main game ni kene ligat…
    ni bukan zaman pak lah yg serba slow…
    ni zaman najib 1 msia…haha

    • anakbuahsemuatokguru Says:

      cehh…jgn banding2kan zaman bro uma…zamanhad-hari ker,zaman satu melasia ker..hampeh..kita mesti dan wajib fikir mcm mana nak menggemilangkan semula pemerintahan Islam sebagaimana zaman pemerintahan2 kegemilangan Islam sebelum ini…kalau tak join jemaah dan duduk dlm organisasi atau nama yg kunonya(sesetengah org educated mcm bro uma ler anggap)-tanzim;jgnler kita dok puh peh puhhh peh kritik org sana,singgung org sini…dema2 tu tentu dah menginfakkan diri pada perjuangan Islam (PAS ler,parti mana lagi nak perjuangkan Islam….x tahulah kot bro uma kata,najib 1 m’sia perjuang Islam…wakakakaka);so kita (bro uma ler?PAS ke FAIL<—-FAIL kot,hehehe)…kdg2 berkata2 tu adakala kenalaa lapik2 sikit…jgn pakai terjah jer…bukan semua org suka.kehh…keh…mcm aku, mmg berdesup jgk dengau kome bro uma…apa2 pun aku cuba belajo menenangkan diri melawan nafsu utk memaki2 bro…keh..keh..keh..ada berani bagi email kat aku ler..boleh kita clorox antara satu sama lain..wa wa..wa…cau dulu…

      • uma Says:

        jgn banding zaman?
        zaman ke zaman berubah bro.

        klu lu tgk syafie punye hukum fekah pon berubah dari tmpt ke tmpt.
        pendapat lama dgn pendapat baru
        lu org jgn statik.
        kene ligat dlm main game ni..
        yg paling kene ligat pglima nya.

        kita bijaksana bijaksini kritik pihak lain..
        bila mana btg idung kene hentak skit
        tau lak melompat2..
        jgn jadi mcm UMNO punye peragai

        nak gembilang kan pemerintah ISLAm?
        bagus tuuuu..wa setuju
        cume lebih penting wat masa ni
        settledkan mcm ne nak dpt undi dari masyarakat pbagai yg ada
        dlm realiti semasa dulu..
        klu system ni yg lu org pakai…
        selagi lu org pakai system ni..
        selagi lu org ciput dlm parlimen..
        setakat gegar dgn teori islam gembilang je lah kita dpt.

        pimpinan kene jiwo besooo..
        klu rasa x leh hadapi kritikan..
        elok lepak umah..
        bg ruang kat org lain.
        tambah lg pimpinan yg mgatakan dirinya pjuangan islam
        lg jiwo kene besooo

        apa2pon
        bg wa
        pglima PAS perlu diberi pd individu lain
        yg sesuai dgn realiti & tuntutan semasa utk g ke medan perang.
        zaman beliau dah lepas..
        berikan ruang individu yg sesuai utk realiti zaman ni.
        maapkan wa hadi…
        lu lepak je kat majlis syura
        utk prepare ganti nik aziz.

    • umairah Says:

      buat kwn2 aku bengang jko urasa baik x payah laa.ko er.klau ko x tahu ape2 pma klau setakat dalam komputer ko nak berdebab pasal pas aku asal pas ko ddk diam2 jg ank bini ko.sembang mcm kan pandai beno.ko sbnarnye bt org menyampah .aku sbnarnye tahu ko saja jer nak org jwb kan.

      • uma Says:

        ni bukan masalah pandai ke tak..
        dah ada button reply
        ruang utk bg komen
        maka guna pakailah..hehe

        ni zaman semua bebas bg pandangan di media cyber ni.
        sapa2 bebas utk komen..
        leh setuju
        maupon tidak setuju.
        just berikan pandangan masing2.

        andaikata mgelarkan diri pjuang
        jgn copat melatah….

        sabooo je laaa…hehe


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: