Syabas shanker inspekter sahab

November 10, 2009

“SPRM baru-baru ini telah menyiasat dakwaan itu dan telah ke pejabat Abdul Ariffahmi bagi menyiasat dakwaan penulis blog tersebut”Malaysiakini

Memang tangkas sungguh SPRM ni bergerak. Hanya berdasarkan maklumat blog sahaja sudah boleh bertindak. Tapi bukan sebarang laporan blog yang diambil perhatian. Hanya blog yang menumpukan kepada parti Pakatan Rakyat sahaja yang akan dilayan. Kalau blog dari kalangan aktivis atau simpatisan Pakatan Rakyat, tobat lahum x kemananya dakwaan tu. Sedangkan begitu banyak dakwaan penyelewengan yang telah dilakukan oleh pihak pemerintah Be End, masakan satu pun xda yang sangkut dengan pendakwaan?

Kemana perginya laporan salah urus yang dikeluarkan dalam laporan Ketua Audit Negara tempohari? Opss dah mula disiasat. Ok kira dh mula bergerak la. PKFZ lak camne? Bro Husam kata penyelewangan itu telahpun mulai dikesan pada tahun 2003 lagi. Jawatankuasa Kira-Kira Negara (PAC) sendiri sudahpun mengesahkannya dan meminta perkara itu disiasat.

Tapi kenapa baru sekarang terhegeh² nak bertindak. Tapi hanya kerana berpandukan satu laporan blog keatas anak menantu pemimpin Pakatan Rakyat, tanpa sempat menyedut nafas mereka dah berada ditempat kejadian? Dah kebuloq sangatka hangpa woi???

Sial SPRM. Sampai bila hangpa nak jadik balaci UMno Be End???

i

7 Responses to “Syabas shanker inspekter sahab”

  1. uma Says:

    ntah laaa..
    wa kureng setuju bebenooo..
    anak menantu jadi boss beso kat syarikat kerajaan negeri
    yg ditadbir oleh bapak or bapak mertua
    wat masa ni.
    awat xada org lain yg terer lg ker kat negeri tu?hehe

    bg wa
    saja cari pasai utk difitnah…haha

    pastu ckp
    kroni leh dlm islam…hehe
    ambil contoh khalifah2 yg semua ada kaitan dgn rasulullah..
    wa rasa tu sebab pak lah bwk KJ tu..
    ikut sirah kot…haha
    pastu kasi scomi project..
    coz kroni leh dlm islam…hehe
    mahadir pon ikut sirah kot…
    kasi anak beranak project
    coz kroni leh dlm islam…hehe

    • permata_timur Says:

      uma..lu jgn kutuk2 atau peleceh sirah…bahaya wooo.lu tak nak setuju dengan lain2 hal,boleh. lu x nak ikut sirah,lu punya hal,tapi lu jgn peleceh sirah2 lepas lbh2 lagi bersangkut paut dengan junjungan mulia..sendiri mau ingatlaa. lama mana mau menongkat langit.jgn fikir lu teror,hebat…sampai sirah nabi dan sahabat pun nak buat lawak…lu nak nabi mengaku lu umat dia ker..

      • uma Says:

        tang mana lu punye tafsiran yg wa perleceh sirah ni?
        lu kasi explain ,bro…thanks.

        wa rasa
        pak lah & KJ & kamaludin
        pon guna pakai sirah utk cover diri…hehe
        kroni leh dlm islam
        dgn contoh2 khalifah yg ada kaitan dgn rasulullah…hehe

        MB ditaja?
        dah jadi MB
        elakkan diri dari kene taja..hehe

    • shamsuleffendey Says:

      aku point kan tindakan SPRM tuh, bukan pasal kroni.

      • uma Says:

        tindakan SPRM… tu stardard laaa….mcm x biasa lak.
        dah tahu lu org bukan geng dia..
        mesti lah pantas lg cergas
        x kan x paham2 lg kot..
        dah bertahun2 main game ni..
        x kan lah x paham2 lg..hehe

  2. shamsuleffendey Says:

    sory la bro..aku baru jek terlibat dalam dunia politik nih…x cam lu yg dh xpert.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: