Letak Jawatan

December 6, 2009


Angin xda ribut xda, tetiba kedengaran seorang Timb. Menteri berasal dari Sarawak nak letak jawatan. Susulan itu timbul pula perkhabaran gembira dari SPRM apabila Ketua Pengarahnya memohon untuk memendekkan tempoh jawatan yang disandangnya sekarang ini bagi bersara awal. Mungkin x sanggup berdepan dengan kelibat hantu Teoh Beng Hock tu. Cukupla pengawal Plaza Masalam tu jek yang jumpa.

Sebelum ini jugak heboh dengan perebutan jawatan Timb. Menteri antara T.Murugiah dan pimpinan parti PPP. Kemudian meletus pula isu Menteri Pengangkutan dengan Menteri Kesihatan, kedua²nya dari parti MCA, parti terkanan dalam perkongsian sesama Be End.

Ekoran dari krisis demi krisis yang di alami oleh Be End, mahu tidak mahu pemimpin utamanya, Najib Razak terpaksa mencari seseorang untuk dikambing Jamnapari itamkan. Maka Tok Guru Nik Aziz menjadi sasaran kambing itam itu. Desakan demi desakan menuntut beliau meletakkan jawatan. Alih² orang tua tu steady meady lagik, yang letak jawatan orang Najib sendiri.

Maka adakah itu menandakan kepimpinan kabinet Najib berada dalam kegoncangan. Mungkin juga hasil dari doa Tok Guru MB Kelantan itu. Sekiranya benar segala kegoncangan Be End terhasil daripada doa Tok Guru, maka elok benarlah Najib memikirkan sedalam-dalamnya samada terus membiarkan masalah royalti minyak di Kelantan berterusan. Itupun sekiranya beliau tidak mahu melihat perutnya hancur berderai la.

Akhirnya, Muhyiddin sekali lagik menjadi hulubalang paling menonjol mempertahankan Najib Razak ketika ini selain dari sepupunya sendiri, Hishamsiah Aww tu. Bukan apa, aku risau garang ada makna tu. Duk terliur nakkan jawatan Pi Em tu kot. Ye lah mana taukan kalau betul perut Najib tu pecah, x ke kosong kerusi Pi Em tu? Haha…

i

One Response to “Letak Jawatan”

 1. uma Says:

  bab mpertahankan ketua ni..
  wa rasa diaorg pon guna pakai konsep wala gak tu…haha

  bg wa
  rasanya mana2 organisasi pon sama..
  so wa x pelik sgt muhyiddin mpertahankan najib..
  bg wa normal…hehe

  wa pon x pelik
  hadi dipertahankan
  normal…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: