Bola lagik!!!

December 9, 2009

Awas!!! Owen ibarat UMno. Walaupun dianggap KUDA TUA, namun bila sekali dia menyerang boleh bagi impak yg besar kepada musuh

Kemelut yang melanda Persatuan Bolasepak Negeri Perak (PAFA) akhirnya selesai jua, walaupun sementara mungkin. Namun inilah yang mampu memuaskan hati para penyokongnya, walaupun tidak buat Exco Sukan, Zainol Padzi mahupun MB Haram Zambry. Suasana panas di awal permulaan mesyuarat ahli majlis PAFA nampaknya tidak berterusan sehingga kehujung. Mungkin Jamilo, ahli majlis yang telah dilantik dan dipecat selepas itu hanya menjalankan peranannya sebagai pengacau. Tidaklah payah untuk mengetahui siapakah dalang disebalik kekecohan yang dicetuskan oleh Jamilo itu. Sapa yang duduk di Pengkalan Pegoh mungkin sudah masak dengan parangai insan ini barangkali.

AlhamduliLLah nampaknya ahli majlis berjaya diyakinkan oleh Presiden PAFA, Dato Seri Hj Nizar bagi terus menerajui badan induk sukan bolasepak negeri Perak ini. Bermakna pasukan Perak bolehlah membuat persiapan rapi bagi menghadapi persaingan Liga Super tahun hadapan. Majlis menandatangan kontrak pemain musim hadapan juga telah selamat disempurnakan pada 4 Dis yang lepas. Ditambah dengan sumber kewangan dan tajaan dari penaja yang mencurah², Perak bakal mengembalikan sentuhan kegemilangannya sebagaimana diera 90an dahulu.

Jadi secara keseluruhannya pasukan bolasepak Perak masih lagi mengekalkan pengurusnya yang lepas, Ustaz Norazli manakala jurulatihnya telah diambilalih oleh Raja Azlan Shah. Perak juga akan kembali diperkuatkan dengan kembalinya pemain berpengalaman, K. Nanthakumar.

Tahniah buat Presiden PAFA. Mudah²an beliau berjaya mengembalikan kegemilangan bolasepak Perak. Buat pengurus pasukan Ustaz Norazli, mungkin beliau boleh mendalami ilmu pengurusan agar lebih mantap. Mungkin sekiranya Pakatan Rakyat mampu memerintah Malaysia nanti, beliau boleh dipilih menjawat jawatan diperingkat nasional pula, InsyaALlah.

Akhir kata, ‘ Kejor Yeop Kejor’ dari Budak Ipoh Timor.

i

*sumber Seladang.net

i

2 Responses to “Bola lagik!!!”

 1. uma Says:

  wa rasa nizar punye network yg leh tahan kuat…
  penaja dari syarikat mana bro?

  cume ati2
  musuh sentiasa mcari ruang dan peluang
  tu memang keje musuh.

  cume norazli tu, memang kaki bola sejak azali ke?

  • shamsuleffendey Says:

   me b la kot.
   sponsor masih dirahsiakan. takot kene kaco dek puak mamak pangkoq tuh. dah sign baru leh publish.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: