Oit… awat pi kata lagu tuh…

January 17, 2010

Lihat Kenaikan Harga Gula Secara Positif Untuk Kesihatan – Ismail Sabri

SIK: Kenaikan harga gula sebanyak 20 sen daripada RM1.45 sekilogram kepada RM1.65 sekilogram bermula 1 Januari lalu perlu dilihat secara positif oleh rakyat, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Kepenggunaan dan Koperasi, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Ismail berkata, sepanjang tahun lepas, kerajaan menanggung subsidi sebanyak 60 sen untuk setiap sekilogram gula dan jika harga gula tidak dinaikkan tahun ini, kerajaan terpaksa menanggung subsidi sebanyak RM1 bagi setiap 1kg. Mstar

i

Dah seluruh rakyat boleh menerima dengan baik keputusan kerajaan menaikkan harga gula, tiba² arinih boleh pulak menteri yang berkenaan mengeluarkan kenyataan BODOH wal BANGANG seperti di atas.

Buat apa cakap camtu selepas harga gula telah dinaikkan?

Kenapa x cakap masa khabar angin kenaikan gula tuh ngah hangat diperkatakan?

Kalau setakat dah naik baru nak peringat rakyat, musti ada sumthin yang dia dapat hasil dari kenaikan gula tersebut.

Adakah rakyat dah mula menggerakkan semula ‘silent protest’ sepertimana dalam PRU-12 aritu?

Cuma nak habaq kat puak² UMno Be eNd nih, kalau dah tak mampu nak jaga kebajikan rakyat, sampai terpaksa nak ungkit subsidi yang telah diperuntukkan untuk rakyat sendiri setiap kali berlakunya kenaikan harga barang, hangpa kasik je la kat Pakatan Rakyat ni memerintah. Xyah nak penin² kepala nipu rakyat terang justifikasi kenaikan harga barang tu.

Lagi satu, dah tau x mampu nak bendung kenaikan harga barang, yang hangpa sibuk nak buang duit pi taja team Lotus dalam F1 tu apsal? Bukankah lebih baik berbilion RM yang diperuntukkan kepada team Lotus tu dipulangkan kepada rakyat. At least ada la rakyat ni nampak wangi sket taik hangpa tuh.

Apapun xpa, kita tunggu laporan Kementerian Kesihatan Malaysia nanti. Kalau laporan kata pesakit diabetis kat negara nih meningkat, haha maknanya undi untuk UMno Be End dah tentu menurun. Hik hik… bijak bijak

i

Advertisements

One Response to “Oit… awat pi kata lagu tuh…”

  1. ibni-baittutah Says:

    Dekat Kelantan mu bukey kiro Pas, Umno….Umno pung demo tok seh ngoyak doh, kiro dah basi. Tapi mu tak tanyo Geng Tigo Serangkai. Ado tigo serangkai bawah Umno, keris doh takdok tinggal ulu dio. Ulu pulok tinggal makan anai-anai. Mu tahu tigo serangkai gapo dio, nok kecek jadi umno malu, nok kecek jadi Bn, orey tokseh dengor, nok kecek orang kerjaan Wang Ehsan belum Mari.
    Tigo Serangkai Kelantan terdiri dari:

    1. Tigo Serangkai mawar berduri Wira Wang Ehsan Satu……..Tok Papa Gril wal mama grill.
    2. Tigo Serangkai mawar berduri Wira Wang Ehsan Dua………Awang Soh Anok tok Ketereh Mek Kenyir.
    3. Tigo Serangkai mawar berduri Wira Wang Ehsan Tiga……..Anuar Jeba Lebai Lisut Bola Api.

    * tigo serangkai kalau mu kecek bagi 20 Juta tu kiro kaya lah…..
    * 2 Billion?.
    hoii..Tigo Serangkai mari buakt debat Royal jelly Minyok al – wang ehsan. Ambo klik kecek ikut undang-undang tentang fakta royalty minyok. Tigo serangkai TOK PAPA GRILE AND AWANG SOH main kaleh-kaleh tok moh nok jawab soalan ambo. Guano kato ngoyak tulung rakyat Kelatan hok nok bagi piteh konon. Nok bagi wang ehsan, ngoyak 20juta, gapo tak bagi Wang Royalty minyok sukmo muleh buat kijo, 100 bazzar dekat KB pung muleih wujud. La nok buat projek tandas awam wakaf Cek yeh dan kilang budu pung belum tentu cukup. Gapo tak ngoyak Royalty……Mu tahu sebab gapo Tok Papa dan Awang soh tak ngoyak royalty?. Pasal kalau bagi wang ehsan cumo 20juta ajeeeeee. Lebih pegi manaaaaaa?.Neiy kalau ada rakyat Kelantan yang masih degil lagi, tak percaya dan dengar….tak tahu lah mu wira gapo dio mari…Gapo dio lagi hok nok ngoyak pasal rakyat dan kerajaan negeri.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: