Keh keh keh. Apalah baculnya mamat blogngok nih. Memula bikin panas lancar Projek Langgar Hadi (Presiden PAS). Lastly tukar misi jadik Projek Langgar Lari. Wakakaka. Aku x tahan. Geli ketiak aku. Siap tarik kuar posting. Kusangkakan hebat, tetapi mat bunga rupanya. Siap mintak maap i told u all. Wargh wargh warghhhh…

X macho langsung. Mana kaedah alang-alang menyeluk pekasam mamat blogngok nih? Aku pun x tau. Siap larik malam g Kelantan lagik. Cadang nak seberang Sungai Golok, tapi ayor deghas lak malam tuh. X jadikk. Naper x stay kat nogori jek. Kata nak jadik pendekar. Wakakaka…jadik pendekar gunong terkelendat.

Aku nak tanya kat blogngok tuh, apsal g tarik posting tu? Bodoh la hang nih. Biaq la posting hang tu kekal. X yah nak mintak maap. At least leh gak orang canangkan hang Hero Seantero Malaya. Kalah hero tua Rosyam Nor tuh. Ada la untung sket hidup hang. Kot la nanti leh buat buku versi E-Book cam biasak. Kali ni kasi up la sket harga E-Book tu jadik RM50. Ekslusip maaaa. Pastu sesapa nak beli, suh bank in dalam akaun Maybank2u di atas nama Khairul Nizam. Erkk siapalak Khairul NIzam tuh??? Majistret? Loyer? Ingineer? Oooo Blogger larik malam. Apa??? Blogger larik malam? Jeng jeng jeng…

Yang aku pelik, nape time susah larik ke tempat yang ditadbir ulamak PAS? Naper x larik ke Singapore ke? New York ke? Cork ke? X pun mintak tolong sama RPK tuh yang smpai arinih polis x dapat nak kesan tuh? Nak kata x mampu, xkanlah kot? Deposit jual baju PAS Reform kan banyak? Topup ngan dana E-Book tu lagik? Jual iklan minyak dara kat blog lagik? Wuishhh banyak tuhhhh…

Tapi aku rasa mamat blogngok tu memang bongok laaaa. Patutnya dia lari g Rusila. Selamat sket. Musti polis x tau dia g sana. Kan tempat paling bahaya ialah tempat paling selamat??? Then dari dia tebaikan muka mintak maap kat pembaca blogngok dia tuh, baik dia mintak maap kat Hadi tuh. Mungkin tulahan dia ko kena kan? Mana la taukannnn. Ala stakat kata Hadi lembab ngan boroi tuh no hal nye la. Presiden tuh jiwanya besaq.

Tapi aku rasa akan ada kejutan dalam kes mamat blogngok nih. Skripnya aku dah nampak bebayang sket. Polis akan tahan, reman dia. Then negotiate ngan dia jadikan dia saksi dalam perlindungan cam citer oangputih tu. Pastui offer dia kontrak. Jadikan dia cybertroopher Ameno Be eNd. Then shoot dana kat dia support Projek Langgar Hadi tuh kasi berjaya. Wakakaka…over sungguh imiginasi aku pepagi bute nih.

Aku harap baju PAS Reform yang dah print tu kasi kat aku. Aku nak tolong pi hantaq kat mangsa runtuhan gempa di Haiti tuh. Ada gak pekdahnya. Wakakaka…

Apapun as a blogger frenz, aku doakan keselamatan buatnya. Sakit oo kene penampaq. X  caya tanya Abu Hassan Din Al Hafiz tuh.

ADUh KA TErukNyA.

i