Langgar Hadi jadik Langgar Lari…

January 26, 2010

Keh keh keh. Apalah baculnya mamat blogngok nih. Memula bikin panas lancar Projek Langgar Hadi (Presiden PAS). Lastly tukar misi jadik Projek Langgar Lari. Wakakaka. Aku x tahan. Geli ketiak aku. Siap tarik kuar posting. Kusangkakan hebat, tetapi mat bunga rupanya. Siap mintak maap i told u all. Wargh wargh warghhhh…

X macho langsung. Mana kaedah alang-alang menyeluk pekasam mamat blogngok nih? Aku pun x tau. Siap larik malam g Kelantan lagik. Cadang nak seberang Sungai Golok, tapi ayor deghas lak malam tuh. X jadikk. Naper x stay kat nogori jek. Kata nak jadik pendekar. Wakakaka…jadik pendekar gunong terkelendat.

Aku nak tanya kat blogngok tuh, apsal g tarik posting tu? Bodoh la hang nih. Biaq la posting hang tu kekal. X yah nak mintak maap. At least leh gak orang canangkan hang Hero Seantero Malaya. Kalah hero tua Rosyam Nor tuh. Ada la untung sket hidup hang. Kot la nanti leh buat buku versi E-Book cam biasak. Kali ni kasi up la sket harga E-Book tu jadik RM50. Ekslusip maaaa. Pastu sesapa nak beli, suh bank in dalam akaun Maybank2u di atas nama Khairul Nizam. Erkk siapalak Khairul NIzam tuh??? Majistret? Loyer? Ingineer? Oooo Blogger larik malam. Apa??? Blogger larik malam? Jeng jeng jeng…

Yang aku pelik, nape time susah larik ke tempat yang ditadbir ulamak PAS? Naper x larik ke Singapore ke? New York ke? Cork ke? X pun mintak tolong sama RPK tuh yang smpai arinih polis x dapat nak kesan tuh? Nak kata x mampu, xkanlah kot? Deposit jual baju PAS Reform kan banyak? Topup ngan dana E-Book tu lagik? Jual iklan minyak dara kat blog lagik? Wuishhh banyak tuhhhh…

Tapi aku rasa mamat blogngok tu memang bongok laaaa. Patutnya dia lari g Rusila. Selamat sket. Musti polis x tau dia g sana. Kan tempat paling bahaya ialah tempat paling selamat??? Then dari dia tebaikan muka mintak maap kat pembaca blogngok dia tuh, baik dia mintak maap kat Hadi tuh. Mungkin tulahan dia ko kena kan? Mana la taukannnn. Ala stakat kata Hadi lembab ngan boroi tuh no hal nye la. Presiden tuh jiwanya besaq.

Tapi aku rasa akan ada kejutan dalam kes mamat blogngok nih. Skripnya aku dah nampak bebayang sket. Polis akan tahan, reman dia. Then negotiate ngan dia jadikan dia saksi dalam perlindungan cam citer oangputih tu. Pastui offer dia kontrak. Jadikan dia cybertroopher Ameno Be eNd. Then shoot dana kat dia support Projek Langgar Hadi tuh kasi berjaya. Wakakaka…over sungguh imiginasi aku pepagi bute nih.

Aku harap baju PAS Reform yang dah print tu kasi kat aku. Aku nak tolong pi hantaq kat mangsa runtuhan gempa di Haiti tuh. Ada gak pekdahnya. Wakakaka…

Apapun as a blogger frenz, aku doakan keselamatan buatnya. Sakit oo kene penampaq. X  caya tanya Abu Hassan Din Al Hafiz tuh.

ADUh KA TErukNyA.

i

7 Responses to “Langgar Hadi jadik Langgar Lari…”

  1. Cenangau Says:

    Tak elok la hang buruk sangka sampai kata dia nak lari ke siam. Sebenarnya di bukan lagi ke Kelantan tapi pi hantar bini dia balik kampung kat Kelantan.

    • shamsuleffendey Says:

      oooo…dia selamatkan bini upernye. cheh x da gaya hero langsung.
      tapi hang pikiaq sket, apsal lak tetiba lak nak pi antaq bini ke Kelantan? hari lain kan banyak?

    • uma Says:

      haha..
      lu punye bunyi
      mcm hangin tul lu dgn AT yeaa…haha

      bro.
      wa rasa klu
      lu nak hentak
      hentak pd pandangan yg di lontar kan…
      bg wa
      tu lg cantek..

      bab hanto bini nie,
      elok hanto pd parent dia..
      sonang citer
      br kawen bro.
      ppuan yg x biasa bab2 mcm niee..
      klu dah biasa lain laa.
      klu ppuan iman ala fatimah lain laaaa..

      wa bukan nk sanjung mamat nie sgt.
      tp secara
      peribadi
      mamat nie
      wa masuk dlm list berani mati punye…haha
      wa rasa wa bukan jenis berani mati…haha

      lu riki2..
      nape mamat nie kureng hentak nik aziz
      dlm blog diaa..
      hadi je kene bedal bguni2..hihi
      dia bedal hadi bukan baru2 nie..
      dah lama
      sejak 2006 lg..
      prof.aziz br lg tu..
      kira senior aziz lahhh..hihi

      Langgar hadi nie acara ke kemuncak nyee…
      dah bguni2 balun dlm maya..
      tiba masa bdepan lak
      wa salute gak lah..

      coz
      wa pon tarak mampu wat itu mcm.

      ps: bro,
      lu kasi ingat skit kat herman tu,,,info kene mantap, wa dengooo dia tampal gambo AT tiruan..
      klu macai bawahan wa tarak hal…nie jawatan dlm pemuda leh tahan.. wa nak je maki dia..nasib baik gambo dah xada,haha dibuat mamat yg ditampal gamboo saman,buta2 je pemuda PAS wilayah glamer..haha, wa tahu dia hangin dgn AT, tp pimpinan kene bijak control hangin x leh wat mcm macai bawahan.

      • shamsuleffendey Says:

        ala stendet maaa…wa hentak Najib, blogger UMno melalak
        mamat tu hentak Mr. President, wa lak melalak… no hal la.. pertahan pimpinan sendiri maaa…

        lagipun itu jek yg wa mampu nak buat coz wa rasa wa x mampu nak hidup cam Mr. President la wa tlg defend dia…

        lainla klu wa lebih hebat dari Mr. President, wa pn xnak defend dia coz nanti ilang lak peluang wa nak bertanding seat tuh.. hik hik

        lu kata dia berani mati…tp dia x publish pun pengenalan diri…ni kira sama kes cam suicidal bomber la geng… mana rock camtu…klu berani face to face je la. dia bkn ahli parti pun. bkn hentam Najib pn. so xyah nak risau bab wala’ n thiqah tu. SB pun x folo brader…

        tp klu lu kata RPK tu berani mati wa leh agree seskit la, walaupun aku tau mamat tu pun jenis takut mati..ekekeke

        Then aku rasa dia kurang hentam Nik Aziz coz dia ramai geng Kelantanese la bro. Berbanding musuh dia ngan geng Ganu dalam TKO tuh. Tu pasal wa tengok dia taram sma Mr. Pres… coz Mr. Pres darah ganu. Kalau Nik Aziz pun darah ganu kompom kerat tinger wa kasi tau lu dia musti taram lagik hebat nya..

        N mungkin gak mentua n aweks (masa tu lum kawin maaa) dia Kelantanese. Kang kot hantam lelebih org tua tuh, kene reject lak jadik menantu. hik hik

        bab Herman ni, lu hantam ja la. wa tarak hal nye beb. orang jenis malas nak buat keje camtu la gayanya. main search kat pakcik google, pastu nama sama g post. klu x silap aku dia post gambo dari myspace nye laman sesawang. wakakak rendah iq nye budak. patut ar kene tendang U…

        wa kenal AT nye muka sbb wa jenis rajin sket membaca..gen baik maaa… dia ada posting gambo ngan lu masa g demo bersih. walaupun muka dh oter, tp wa leh suspect tubuh badan dia…
        psttt…manjung mari dh publish gambo AT tuh. x dapek den nk nolong😀

      • uma Says:

        dia ramai geng kelanten?
        x gak bro..
        awek kelanten pon x masyuk lg…

        maksud wa berani mati nie..
        bukan kenoo letak id no, bro
        tp tahap berani diooo yg wa salute skit
        coz wa x berani
        mcm manoo dioo..
        bukan pasai bblogg ganaz wa kata dioo berani mati..
        tp gaya dia masa wa lepak bsama2.

        klu lu riki blog diaaa..
        dioo ada bgtahu
        sobab2 nik aziz x keno hentak.hihi

        wa setuju lu ptahankan pimpinan
        klu x, sapa lg.
        tp fokus pd kritikan yg dilontarkan…
        patahkan dan defend setiap kritikan yg dilontar.
        coz wa dok perhatikan..
        ramai yg bbulu
        tp sobab bahasa/ayat ganaz je
        isi kritikan mcm tak dipatahkan je..
        blk2 katooo jg adap blaaaa…blaaa…blaaa..
        mcm kritikan tu tul je…
        cume bahasa aje yg kureng betul…
        ada sahabt yg setuju kritikan pd hadi tu diaorg setuju
        cume bab bahasa je tak leh terima.

        bab bahasa penulisan blogg niee..
        bg wa just provoke je yg lobih..
        atas masing2 punye strategi,,hihi

        cume klu pimpinan x brapa kene lah guna style tu..
        macai2 bawahan ok laaa…hihi.

        klu ada pangkat dlm pimpinan
        elakkan lah bahasa ganaz,,
        pastu control hangin kenooo cantekkk…hihi

      • shamsuleffendey Says:

        bukan pasai bblogg ganaz wa kata dioo berani mati..
        tp gaya dia masa wa lepak bsama2.

        lu ada lepak sama Hj Hadi, sampai tahu dia penakot??? hihi

  2. uma Says:

    maap bro,
    kureng paham lu punye statement laa..
    kasi clear ckit bro.

    tp bior
    wa try tafsir ayat lu yeaaa..
    klu salah,sowi bro.

    wa x ada lak kata hadi penakut
    tp wa ada kata hadi lembik ala pak lah ver PAS
    lain maksud tu,bro.
    lu leh tanye prof.aziz kot..
    mcm ne dia leh nampak mcm tu.hihi

    pasai AT nie,
    wa lepak sama
    so wa nampak gaya dia berani mati…hihi
    coz wa tau wa punye berani
    x sampai mcm tu..
    tu je.

    hadi klu penakut
    elok lepak umah je laaa..
    mcm wa..haha

    cume beliau dilihat lembik bro..
    klu dulu AT je nampak
    sekarang prof.aziz lak nampak..
    tu dari kaca matee luar bro
    lambt laun wa rasa pwakilan pon leh nampak.
    klu masa tu berlaku,
    hadi mungkin dah kenoo terajang.

    bg wa
    zaman hadi dah berlalu,bro
    presd kenoo yg sesuai dgn tuntutan realiti masa kini.
    presd kenoo ligat bro..
    bukan saja ligat,
    tp kelihantan ligat cari peluang2.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: