Kan aku dah kata…

January 27, 2010

Aku dah kata semalam lagik. Skripnya sama jek. Malas aku nak melalak. Korang baca jek kat sini. Kalau pasnih mamat blogngok tu lagik kuat seranah Mr. Presiden, aku x nak kata apa la. Polis pun geng dia dah jack kaw².

So pada hangpa yang dah banyak kutuk maki mamat blogngok tuh, jejaga la. Dia dah nak bebas. Musti dia carik sapa yang pedajai dia. Aku tengok Pemuda Wilayah dah lunak sket posting dia.

Kah kah kah, dah jadik citer seram la plak…

Satu utk dikongsi, bukanlah aku suka sangat mamat blogngok tu kena tahan. Aku pun x suka sebagaimana aku x suka Mr. Presiden aku diseranah tahap gaban. Cuma len kali pikior abis sket la. Sian la kat bini, kat bonda dan paling teruk kat PAS la. Musti dey all jadik mangsa akibat perbuatan mamat blogngok tuh. Kalau bukan ahli buat cara bukan ahli. Jadi la cam Parpukari tu ka. Papa Gomo tu ka. Sapa pun x heran.

Len kali dah tau bab yang bersangkut paut ngan orang kebesaran nih pantang disentuh, nak g sentuh watpa. Memangla diorg tu x maksum, cam Nik Aziz gak la. Cumanya Ameno Be eNd la yang dah jadikan diorang nih tahap maksum super power. Contoh, kalau sesuatu kes tu melibatkan UMno dengan orang kebesaran nih, tobat lahum la nak kene tutuh. Usahkan report polis, tv pun x sior nak publish kes diorang tuh.

Then lagi satu kalau isu ni melibatkan kaum bukan Melayu, pun mst settle nye. Nawemee pun  sama cam mamat blogngok tu jugak. Maki tahap gaban. Tapi sebab dia cina, undi kaum dia penting maaaaaa… Bawak sorang dua orang MCA, buat press statement lebih kurang, kompom diampunkan. Walhal salahnya sama. Ada orang Melayu bangkit cam kes posting mamat blogngok nih? Tara beb…

Jadik aku nampak statement dari pak menteri tu hanyalah sekadar playsafe. Takut diungkit kisah mamat Cina yang hina lagu Negaraku tu pulak. Panjang lak story nanti. Loyer dah stand bye peluru tuh.

So buat mamat blogngok tuh, aku rasa hang x yah nak salin kulit. Teruskan style penulisan hang tuh. Risau lak kalau hang ubah style orang cakap blogger munafiq. Kira ok la sket dari orang tuduh hang tali barut Siput Babi tuh. Sapah pun xnak jadik geng wooo.

Cumanya aku xnak la sambung cam orang lain kata “seseorang itu didapati tidak bersalah sehingga kesalahannya dibuktikan oleh mahkamah”. Buang karan je beb…

i

15 Responses to “Kan aku dah kata…”

  1. uma Says:

    pimpinan bro…
    memang tdedah kene maki…
    mana ada pimpinan x kene maki…
    mau x mau memang tdedah kene maki punye….
    lu buat akta pon..
    mesti ada yg maki..hihi
    realiti idup doniaaa bro.

    lu try wat usul ISA
    ISA=islamic security acts
    wa rasa idea nie
    cantek gak
    utk mpertahankan pimpinan dlm ver islamic..hihi

    • shamsuleffendey Says:

      skang wa dh x de hal beb. saing lu tuh dh ngaku bukan ahli PAS pun…
      so baru la crystal clear. Ok wa kasi permit kat AduhKa TerukNya hantam sama itu Mr. President…
      erkkk… dengo citer duit jamin saing lu tuh ada mamat UMno tolon sponsor… lu try terjah isu nih beb.. hihi

      • uma Says:

        bg wa
        bukan masalah ahli ke tak..
        bior je sapa2 nk hentak..
        cume klu pimpinan wat lah cara pimpinan..
        jgn wat cara macai bwhan lak…

        bab jamin tu wa pon x tahu,
        tp klu dah umno report…
        elok umno gak jamin…
        kira 0-0 laaa..haha

      • shamsuleffendey Says:

        memang la…wa pun x kisah AT nak hentak paler Mr. Pres kaw kaw nye…
        Mr. Pres pun x dak komen apa, yang komen ahli n penyokongnya jek…2 beza Mr. Pres x buat cara macai…kalau dia buat cara macai, dah tentu dia layan sapa yg hentak paler dia…lu perasan x?

        cuma masalahnya kalau AT nak hentak Mr. Pres, jgn ar duk pakai baju parti coz dia bukan ahli… apsal mamat tu takut pakai baju freeman? naper perlu kaitkan diri ngan PAS gak? tu yg aku rasa ahli PAS hangat hati kat dia tuh…

        uikkk…bkn UMno jek yg bikin report beb, mamat xroomate lu kat jhr dulu pun buat. wakakaka

      • uma Says:

        klu hadi mgamuk
        ala maki blk…
        jd bahan pru13 brooo..hihi

        maksud wa
        “pimpinan wat cara pimpinan tu..”
        jgn hentak sesama dlm ruang yg tbukak..
        belum masa nye nak hentak sesama sendiri dlm ruang tbukak.
        suruh je org lain yg hentak pimpinan yg mana tarak leh setuju.
        suruh macai2 bwh nie..
        klu nak sgt hentak pale pimpinan sesama pimpinan.

        dan bg wa..
        pimpinan kene control hangin bila kene hentak or masa nk hentak pd macai2 bwh nie..
        coz pimpinan level tinggi
        jgn lak tiru level macai..
        klu rasa diri pimpinan laaaa…

        bg wa
        mamat tu x pakai bj parti pon..
        ahli pon x.
        cume org je perasan dia pakai bj parti kot.

        wa x nampak sgt dia ada kait dgn PAS.
        lu kasi wa pandangan lu tang mana lu rasa dia ada kaitan dgn PAS.

        wa rasa
        yg ahli pas hangin
        sobab maki hadi jeeee…
        tu je,,
        dan sobab blogg dia bahasa x ada sempadan.haha

      • uma Says:

        roomate wa buat report ke wat statement bro?

        wa setuju,
        dgn roomate wa buat statement or report.
        coz ada puak kata ada sangkut paut PAS lak.
        AT pon ada kluar statement kat blogg dia
        yg PAS tiada sangkut paut.

    • shamsuleffendey Says:

      memangla pimpinan terdedah pada maki…tapi maki camne?
      ok katala strategi Mr. Pres. lu orang kata silap… tp tu kata lu orang, yang duk luar. maklumat ciput…
      Then setiap strategi yang diputuskan tu bukan main hantam keromo jek beb… suma bincang dalam mesyuarat. lastly keputusan tu la yang dibuat strategi. So ada keberkatan dalam keputusan yang dibuat dalam mesyuarat ni beb…

      Nanti lu orang kata ada gak yang Mr. Pres x bawak dalam mesyuarat tapi jadik sati perlaksanaan. Yang tu memangla hak istimewa yang ada pada Mr. President. Adakalanya dia kene buat keputusan segera tanpa merujuk terlebih dahulu ahli jawatankuasa dia. Cam yang arwah Ust. Fadhil Noor buat masa Anwar kene pecat dulu la. Cam tu la lebih kurang…

      Wa rasa x yah la nk ketengah kan idea lu ujudkan ISA tu. Cuba lu fikir balik, ada ka sebarang tindakan terhadap blogger yang mengaku berpartikan PAS yang konsisten menyerang Mr. Pres? Timb. Pres? SUA? Ket. Dewan Ulamak? Adakah tindakan diambil? Cuba lu bgtau kat wa sapa blogger yang telah diambil tindakan? Sapa yang dh kena pecat keahlian? Kalau ada baru leh ketengahkan idea lu nih tapi kalau x da, buang karan je laaaa

      • uma Says:

        ISA=islamic security acts…
        idea yg dilontar oleh mamat mana ntah,
        yg dirumuskan atas situasi yg berlaku.hihi

        bro,
        org maki…
        bgantung pd pandangan org tu dari sudut yg dia lihat.
        klu org dok luar…
        di maki style dok luar
        klu org dok dlm
        di maki style dok dlm

        bab dalaman nie,
        pandai2lah lu org laaa.

        klu ada ISA ver PAS
        nak je wa maki lak…hehe

      • shamsuleffendey Says:

        lu pun x tau sapa yang lontar idea tuh?
        then lu nak havoc cam besaq sangat idea tuh? haha
        walhal lu tanya balik kat mamat yg lontar idea tuh baper ramai ahli yg kene tindakan tu?

        ye arr..mmg la org luar wat style org luar, gaya maki org luar…
        masalahnya org luar yg terhegeh hegeh nak tunjuk lebih hebat dari org dalam beb…apa cer???

        nak maki² pimpinan pn x guna beb sedangkan ruang perbincangan terbuka luas. bukannya tertutup
        nak cari lobang camne nak masuk berbincang tu, lu pikir la sendiri
        jgn nanti asyik tanya apa yang parti dah sumbang untuk aku, sedangkan yang sepatutnya kita tanya dulu apa benda yg dah kita sumbangkan kepada parti…

        sbb apa org duk banding kata zaman arwah Ust. Fadzil lagi hebat dari zaman Hj Hadi?
        sbb zaman tu xdak ramai mana ahli ada blog…n zaman tu xdak ahli cam kita, duk pertikai manjang keputusan pimpinan walaupun dah dibuat secara syura.

  2. uma Says:

    roomate wa buat report ke wat statement bro?

    wa setuju,
    dgn roomate wa buat statement or report.
    coz ada puak kata ada sangkut paut PAS lak.
    AT pon ada kluar statement kat blogg dia
    yg PAS tiada sangkut paut

    • shamsuleffendey Says:

      ye la beb… x roomate lu buat report nak cover balik kemusnahan dashyat yg mangkuk sekor tu buat.
      dia sedap la maki orang dah mati, tapi kesan dia kena kat PAS.
      Lu agak apa peluang kat PAS kalau UMno johor duk ulang isu ni. Diorg still kata mangkuk sekor tu ahli PAS…

      so sapa yang x hangin beb??? dah kena camni baru nak buat statement bukan ahli PAS.
      lu ingat sesenang je ke dia boleh cover balik ke kesan yang dia dah buat tu?

      yg pasti dia leh bersedap-sedapan ngan bini, orang lain terpaksa samak najis yang dia dh buat…

      • uma Says:

        klu sapa2 yg riki blog dia
        dia awai2 bgtahu dia x ada related pd PAS
        ada puak yg bengong je yg related dia pd PAS utk cari makan.

        wa
        rasa
        sebab logo PAS reform tu kot
        ada puak bengong related dia dgn PAS…
        utk cari makan..
        dah terdesak sgt tu..hehe

      • shamsuleffendey Says:

        beb, masalah yang kaitkan dia ngan PAS ni bukannya orang PAS…
        tp media la pas kes dia ngan geng johor tuh.

        cam jugak pesalah rogol yang g mahkamah pakai kopiah putih.
        apa media n persepsi umum akan buat?
        musti dia kata mamat mangkuk yang merogol tu orang Islam yang alim, silap² ada yang tambah mamat tu org PAS sbb kaler kopiah…
        stendet maaa…pemikiran melayu

        So skang sapa yang bijak n bangang???
        mestila mamat mangkuk tuh…

        yang duk jaja lambang PAS reform tu apsal?
        jaja la lambang payung Ibrahim ali tu ke. kan senang cite..

        dulu duk kutuk PAS ngutip derma nak kayakan pemimpin…
        skang sapa yang duk kutip derma? untuk kepentingan senirik lagik…hihi

        tu la len kali pakai otak sket. kan dh nyusahkan org yg baca blog.
        tpaksa la nyumbang duit.

  3. uma Says:

    klu hadi mgamuk
    ala maki blk…
    jd bahan pru13 brooo..hihi

    maksud wa
    “pimpinan wat cara pimpinan tu..”
    jgn hentak sesama dlm ruang yg tbukak..
    belum masa nye nak hentak sesama sendiri dlm ruang tbukak.
    suruh je org lain yg hentak pimpinan yg mana tarak leh setuju.
    suruh macai2 bwh nie..
    klu nak sgt hentak pale pimpinan sesama pimpinan.

    dan bg wa..
    pimpinan kene control hangin bila kene hentak or masa nk hentak pd macai2 bwh nie..
    coz pimpinan level tinggi
    jgn lak tiru level macai..
    klu rasa diri pimpinan laaaa…

    bg wa
    mamat tu x pakai bj parti pon..
    ahli pon x.
    cume org je perasan dia pakai bj parti kot.

    wa x nampak sgt dia ada kait dgn PAS.
    lu kasi wa pandangan lu tang mana lu rasa dia ada kaitan dgn PAS.

    wa rasa
    yg ahli pas hangin
    sobab maki hadi jeeee…
    tu je,,
    dan sobab blogg dia bahasa x ada sempadan.haha

    sampai dr.asri pon bg komen gak laaa..hihi

  4. uma Says:

    bro,
    nape komen2 sini berceramuk.. x itot susur jalur..

    masalahnye logo pas reform tu
    bukan PAS punye pon..
    apa lak kaitan dgn PAS.
    klu ada puak yg tdesak kata ada kaitan
    PAS leh saman jee..

    logo egm mcm ne lak?
    PAS punye gak ker?

    2 logo tu xada kaitan dgn PAS.
    tu blogger2 punye hal.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: