Tahniah…

January 31, 2010

Pertamanya aku nak ucapkan tahniah buat Dewan Pemuda Kawasan aku yang berjaya menggerakkan jentera pemudanya sebanyak 1 buah bas ke program HEMPAP 2010 siang tadi… Stendet maa, kawasan aku x bertanding (alasan stendet), xkan la nak antaq pemuda lebih dari kawasan bertanding. Aku duk peghati siang tadi, rasanya kawasan aku lagik ramai antaq pemuda dari sesetengah kawasan yang gah sangat bertandingnya tu. Nak kata pemuda diaorang sibuk jaga DUN pun, aku tengok idak jugak.

Keduanya aku nak ucap tahniah di atas kejayaan Dewan Pemuda PAS Negeri Perak yang aku anggap berjaya menganjurkan program HEMPAP 2010. Kali ni Salahuddin mantan KP PAS Pusat tuh xdak la ngomplen pasai kehadiran pemuda cam di Bagan Serai dulu. Cam hampeh. Haha. Cumanya aku rasa pasnih para pimpinan tolong la jangan GILA sangat nak menayang harta ghanimah berbintang 3 tu kat rakyat. Sakit mata mandangnya. Kata la guna duit sendiri ka, ada sahabat yang offer nak bawakkan la. Aku rasa suma tu buat rakyat makin meluat. Mana idea hangpa nak merakyatkan PAS tuh??? Dah simpan dalam bonet ka? Tang nih aku rasa hangpa kene la pandai berlakon sket. Xkan la masuk kampung hulu pun nak nayang tunggangan mewah. Bodoh sangat la kalau tu pun nak kene ajaq.

Ketiganya aku nak ucapkan tahniah buat Ust. Tuan Ibrahim Tuan Man kerana berjaya menjalankan peranan sebagai Pengerusi Jawatankuasa Lembaga Displin PAS Pusat. Aku x nak la sembang pasai keputusan yang LDP dah amik terhadapa orang kene tuduh tuh, yang mana aku nampak mungkin boleh dilakukan penambahbaikan pada masa² akan datang. Cumanya yang aku nak fokuskan ialah sekurang²nya peranan LDP ni dalam PAS adalaaa, bukannya hidup segan mati x mau sepertimana yang digembar-gemburkan selama ini. So pasnih bolehlah tengok andai ada keperluan memanggil mana² ahli parti yang dah x rupa ahli. Aku??? Ntah

Ke-ompek n terakhir tahniah buat ADUhka TERUkNyA yang berjaya melengkapkan pakej sebuah perkahwinan. Moga² jodoh kalian berdua kekal (atau bertambah quota) hingga kesyurga, insyaALlah. Pengajaran yang aku dapat dari story ‘Kingdom Of Heaven’.

i