Nizar v/s Zambry = 2 X 5 jek

February 2, 2010

Kalau ikutkan semenjak 2 statement mamaq pangkoq tuh, cam ada hangin naik sket laaaa. Apsal lak dia ngelabah nak suh semua ADUN PR letak jawatan??? Kalaupun dia nak suh, suh la ADUN PR yang makan elaun buta tu ja letak jawatan. Janganla yg rajin buat keje pun kene kosongkan seat sama. Zalim dah tu.

Ikhlas cakap sebenaqnya aku pun dah hangat hati tengok pe’el sesetengah ADUN PR nih. Diorang nih x da akai ka nak tolong Nizar tu jumpa rakyat? Harap la ADUN Pasir Panjang tu jek kehulu kehilir jumpa rakyat, yang mangkuk² nih bukan stakat xnk jumpa rakyat Perak, nak turun jumpa pengundi DUN sendiri pun haram x mau. Isk isk iskkkkk… aku rasa diorang saja plan nak kasi kalah kalau berlaku jugak PRK DUN Perak ni. Tapi aku rasa tu dah sabotaj parti beb? Bukan parti jek, tapi kepercayaan rakyat sama.

Yang simamak pangkoq ni lak bodoh piang sangat apsal. Kalau aku kata PR kat Perak nih lemah mst haram dia nak caya, tapi kalau dia berani Bubar DUN, aku jamin bukan ja Be eNd leh menang bergaya, tapi yang lebih bernilainya nanti seat dia sebagai MB pun terjamin. Skang nih usahkan ADUN malah Exco kanan yang dia lantik sendiri pun x brapa nak minat tolong promosi kepimpinan dia. Midah bawak style sendiri, Ramly Zahari bawak style sendiri.

Jadi aku rasa bukan Nizar jek yang terkontang kanting keseorangan nak pi terang kat rakyat hal² kemelut politik yang melanda negeri Perak ni, tapi mamak pangkoq tu pun sama jugak. Dah nasib badan agaknya. Jangan lak nanti yang mana duk makan elaun buta ADUN tu la yang paling sibuk tayang muka tatkala DUN diisytiharkan bubar. Masa tu elok lempaq je kasut kat muka puak² nih.

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: