Waduhhh ramainya…

February 6, 2010

PARIT: Sejak program pendaftaran pengundi dilancarkan Oktober tahun lalu, Biro Keahlian dan Daftar Pemilih Pergerakan Pemuda Umno berjaya mendaftar seramai 27,000 ahlinya sebagai pengundi – Metro Online

i

Cuba lihat laporan akhbar di atas? Entrah aku rasa pelik tetiba. Bagaimana banyak sungguh pemilih baru yang mampu didaftarkan hanya dalam tempoh 3 bulan? Andai ianya propaganda, aku x la kisah sangat. Namun jika benar, aku rasa ada benda yang pelik telah dan akan berlaku di negeri Perak ini samada pada PRK DUN ataupun di Malaysia pada PRU-13 nanti.

Yang pasti, aku yakin jumlah tersebut tidak mampu dicapai hatta mereka terpaksa mengerahkan seluruh jentera UMno disemua peringkat sekalipun. Kita sendiri maklum bagaimana jentera UMno yang mampu bergerak tanpa kewangan yang kukuh lagi jitu?

Tapi bagaimana kedudukan ekonomi negara sekarang ini? Dengan pelbagai bantuan yang telah disekat, terutamanya kepada pelajar sekolah berasrama yang terpaksa pulang setiap minggu kerumah, dengan bantuan makanan kepada pelajar miskin yang semakin dikecilkan jumlah penerima mahupun nilai bantuannya, dengan bantuan kelas tambahan pelajar yang akan dihentikan akibat tiada peruntukan lagi bagi meneruskannya, tiba-tiba UMno ada duit untuk melakukan aktiviti berskala besar seperti program UMno Juara Melantak Duit Rakyat tempohari?

Melainkan ada tangan² ghaib dalam SPR yang membantu menjayakannya, ianya adalah lebih dari sebuah kisah dongeng dari pemuda UMno ini.

i

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: