Gelojohnya diaaaaaa…

March 9, 2010

“Jika dibandingkan dengan Barisan Nasional (BN) kepemimpinan Datuk Seri Najib Razak yang belum mencecah setahun tetapi berjaya membawa pembaharuan dan perubahan, ternyata pembangkang yang usia pentadbirannya sudah dua tahun memang tidak menampakkan kesan ketara,” katanya selepas majlis pelan-caran 1 Komuniti 1 Koperasi di Kampung Paya Jaras Hilir, di sini semalam – BHarian Online

i

Nak ngampu pun agak-agakla. Nak compare sorang pemimpin yang punyai segala hasil mahsul 14 negeri dengan sorang pemimpin lagi yang hanya mempunyai kemampuan kewangan sebuah negeri. Umpama bila berlawan gaduh seorang berlawan dengan 14 orang? Kecuali seorang itu mempunyai kekuatan luar biasa bak hero melayu si Badang, sudah pastinya sifir mudah itu kita ketahui jawapannya segera. Xkanlah seorang yang memegang portfolio menjaga bahagian pendidikan yang terdiri dari kalangan cerdik pandai pun tidak boleh menilai perbandingan x masuk akal seperti itu?

Ataupun adakah ianya hanya satu kenyataan yang lahir dengan tujuan ingin merendah²kan keupayaan bosnya sendiri? Adakah logik membuat satu perbandingan membabitakan pencapaian sebuah negara dengan sebuah negeri, terutamanya negeri yang begitu sesak diasak dengan pelbagai sekatan bantuan oleh kerajaan pimpinannya? Kenapa tidak disandarkan kejayaan Najib itu dengan kejayaan sebuah negara yang lain juga? Amerika umpamanya? Bukankah Barrack Obama juga baru sahaja mentadbir, seusia pentadbiran Najib itu?

Xkanlah kejayaan Najib hanya layak dinilai dengan negeri, bukannya negara?Dah la tu, nak bandingakn sebuah parti gabungan yang telahpun memerintah negara selama lebih 50 tahun dengan sebuah kerajaan negeri yang hanya berusia 2 tahun?

Hah… yang nih aku nampak jelas kejayaan Mat Sembab nak malukan Najib. Dah x sabaq ka nak pimpin kerajaan??? Awat gelojoh sangat na???

Malunya warga pendidik yang dapat seorang pemimpin yang cetek akai sepertinya di atas. Hik hik hik

Sambil-sambil tu cubalah faham sket kiasan Sultan Kedah kat Najib & Co.  di sini

i

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: