Sampai Sultan pun hangpa nak kencin???

March 10, 2010

badut-badut sarkas ngah bersemangat nak buat show 1 Malaysia di Slovakia

“Maklumat yang saya terima, Malaysia (FAM) membayar perbelanjaan kelab-kelab Slovakia yang terbabit dalam perlawanan persahabatan itu. Saya tidak mendapat maklumat terperinci mengenai jumlah bayaran yang dikenakan kerana perjanjian itu diuruskan Kesatuan Kelab-Kelab Liga Slovakia (ULK),” katanya – MyMetro

i

Lawak 1 Malaysia. Memang kaw kaw punya lawak la. X sama dengan lawak yang dihasilkan oleh juara Raja Lawak terbaru ASTRO, kumpulan KECIK tu. Idlan ngan Alex yang menang tempat kedua dan ketiga rancangan hampeh tu pun x leh nak celen lawak yang FAM buat nih. Baru la ceria beb industri sukan kita. X la lesu sangat bila ada unsur-unsur lawak dikemukakan. Seiring dengan perkembangan sukan dunia barangkali.

Warghhhh wargh warghhh, ketiak aku bagai digeletek. Bukan aku nak over lak. Cuba korang bayangkan, dah la kene bayar nak main dalam liga tuh, pastu nak main ngan team dalam liga tu pun kene bayar  gak?

Koman sangat la team bola Malaysia nih. Sampaikan nak main pun kene bayar baru ada team yang sanggup nak main. Tu pun mungkin tengok pada bayaran. Kalau besar bayarnya, mainla sungguh², tapi kalau ciput bayarnya main cincai ala budak sekolah dah la. Hua hua huaaaa…

Teringat aku zaman bebudak dulu. Budak gemuk slalu kene buli. Sapah pun xnak geng. Last² nak jadik geng nye pasai, terpaksa la rasuah bebudak sama baya dia tuh. X kira la rasuah cokelat ke, cikedis ke. Janji diorang nak geng. Abis benda makan tu x geng balik la. Sama la kot ngan team bola negara kita nih. Hahahah… Opsss, jangan ingker kata orang tetua. Nanti maghu.

Tapi cuba korang peratikan jawapan balas setiausaha agung FAM pada wartawan metro tuh. Kata beliau…

i

“Tidak ada apa yang percuma dalam dunia ini, saya sudah maklumkan sebelum ini kami membayar yuran penyertaan sama seperti pasukan lain yang menyertai liga itu dan apa pihak penganjur liga itu mahu buat dengan duit itu, bukan urusan kami.

“Apa yang penting Harimau Muda A dapat bermain dengan pasukan Liga Satu Slovakia. Pasukan negara mendapat saingan kompetitif, pendedahan serta pengalaman yang mereka dapat tidak boleh dibeli. Tidak ada negara Eropah lain yang mahu pasukan dari negara menduduki ranking ke-146 dunia beraksi dalam liga mereka.

“Kita sepatutnya berterima kasih kepada Persatuan Bola Sepak Slovakia. Beberapa kelab juga menawarkan tempat untuk pemain negara. FAM perlu melakukan sesuatu meningkatkan pasukan ini kerana Harimau Muda A akan mempertahankan emas di Sukan Sea 2011,” katanya – MyMetro

i

Waduhhhh, memang tebal adat ketimuran mamat nih. Tengok la jawabnya. Dah la kuar duit bayaq depa main ngan kita, siap kene ucap tima kasih lagik kat depa pasainya sanggup main ngan badut sarkas Malaysia nih. Kah kah kah.

Apa yang aku nampak, jawapan tu dia nak bagitau direct kat Sultan Pahang tu la, cuma jenih x berani nak jawab berdepan, walaupun bekas soljah berpangkat dulukala. So nak xnak terpaksa la guna orang tengah. Kalau jawab depan Sultan Pahang gitu, silap² merah muka kene pelempang. Haha.

Tapi dalam camtu pun nak xnk aku kena salute jugak la kat mamat tu.  Sebab apa? Pasai dia berani cakap benda betoi walaupun ianya agak pahit untuk Tuanku Sultan Pahang terima. Yelah, mana x pahit, kene kencin ngan anak buah. Mana ada team yang sanggup nak main ngan pasukan diranking ke 146 dunia. Walaupun negara tu penah menjadi  juara Sukan SEA bebaru nih.

Apapun korang perati senirik la, seburuk-buruk orang PAS pun hanya berani setakat sembah derhaka jek kat sultan dia, xdakla sampai berani nak kencin sultan dia tuh. Paling gedebe pun baring tengah jalan pegang bendera Palestin cam apek dalam cita Madu 3 tu.

Rupa²nya depa nih lagik teruk. Berani tahap gaban sampai bos dia pn kene kencin. Bukan orang biasa beb. Tahap sultan pun kena. Kompom spesis UMno mamat Azzudin nih. Toksah dolak dalih lagik la. Bukti yang spesis UMno ni jenih kuat kencin dah melambak. X kira sapa mangsa dia, orang biasa ka pemerintah negeri ka, abis suma dia sapu bersih. Yang penting duit masyuk.

Cuma pasnih aku nak tunggu apa tindakan yang bakal dikenakan pada setiausaha agung FAM tu hasil kerje busuknya sehingga sanggup mengencin bosnya sendiri. Dia skang kat Slovakia dengar khabarnya. Ntah² dah isi borang mintak jadik warga Slovakia kot. X berani bebbbb…

Dan aku nak tengok jugak cemana la pandangan Sultan Pahang kat UMno akibat dari perisitiwa memalukan nih. Ye la, kan ka sultan Pahang tu antara sultan yang paling sayang ngan UMno nih. Sayang tara tu pun kene kencin jugak. Isk isk iskkkk. Jangan dikatanya Azzudin tu orang PAS dah la. Ngangaaaa yop

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: