Terpanas di ‘pasaran’… TOK GURU pun minat MU

April 6, 2010

Ni ghupenye logo team terpanas di pasaran tu era 50an dulu. Idak le teman tauuu

Jangan x caya, satu filem mengisahkan tok-tok guru pondok akan difilemkan. Aku petik sedikit sinopsis dari ‘storyline’ yang telah dilakarkan oleh penulis filem tersebut, saudara Zabidi Mohamed kalau x silap aku la…

i

Satu hari seorang lelaki Mr Richard (55th) berbangsa inggeris yang Pengetua Victoria Institution (VI) di Kuala Lumpur yang kebetulan tersesat di pondok TOK GURU ternampak Anuar, Umar dan beberapa pelajar pondok sedang bermain bola. Umar secara tidak sengaja tertendang bola tepat ke muka Mr Richard. Mr Richard terjatuh dan rasa terhina dengan kejadian itu. Mr Richard yang bongkak dan sombong kemudian mencabar anak-anak murid TOK GURU untuk berlawan bolasepak dengan pelajar VInya. Mr Richard sanggup membawa pasukan bola sepak VInya ke Kelantan jika tok guru bersetuju. Pasukan bolasepak VI ketika itu adalah die hard fan kepada pasukan Manchester United di England.

i

Apapun teman musykil jugak, kenapa harus dikaitkan pasukan Manchester United dalam citer nih? Kenapa x pilih team Chelsial ke? Liver FOOL  ke? Kenapa harus MU? Hebat sangatka MU zaman tu?

Yang teman bertambah pelik dari dulu sampai ke la ni apsal bila dema nak bandingkan team yang hebat, mesti dia letak MU. Ingatkan zaman ni ja MU nih dijaja orang hebat, tapi zaman dulu pn sama. Malangnya teman yang ber’team’kan pasukan nih. Teman ingatkan Najib 1 Malaysia tu jek yang sokong team MU ni, upernyer Tok² Guru Pondok pun minat sama. Apa la malang team lain cam Chelsial tuh, sbgai contoh. Kecik le hati deme kot.

Teman bukannya apa? Teman dah anggap diri aku nih penyokong tegar MU. Nanti apa lak dikata penyokong Chelsial kalau tau feberet teman tu pernah menentang pasukan pondok Tok² Guru tuh? Idakke deme nanti kata teman ni anti Tok Guru?

Iskk bala balaaa. Mintak simpang la yop. Teman sokong jek team tu. Idak le amik kisah zaman silamnya. Kalau teman tau team teman tu pernah berlawan ngan team Tok² Guru Pondok, tobat lahum idakle teman sior nak nyokong team tu. Baik le teman sokong team Chelsial, team kawan baik teman tuh. Walaupun keberangkalian waktu tu team Chelsial tu duduk dalam Divisyen 4.

Mintak maap tok guru, ambo sembah derhako…

Kisah selanjutnya boleh dicapai di blog Zabidi Mohamed [link]

i

p/s – harap-harap puak² penyokong tegar team Chelsial idakla sampai nak buat demo antor memorandum kat Tok Guru mintak tukarkan team yang berlawan ngan budak pondok tu. Bukan apa. takut basi filem tu nanti jadi cam filem PASIR SALAK tu.

Lagi satu teman pun harap nama DUN Manek Urai (MU) tu bukan terhasil dari minat yang mendalam Tok² Guru Pondok tu dengan Manchester United 😀

i

Advertisements

2 Responses to “Terpanas di ‘pasaran’… TOK GURU pun minat MU”

  1. passongchoon Says:

    mike ingt malayan union tu ada kena mengena nagn mu ke yop?

  2. shamsuleffendey Says:

    a’ah, ye x ye jugak…

    tapi teman rasa malayan union tu yg niru Menchester United kot…

    nak numpang glemer MU la kot…

    dasar UMngok taik


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: