Sifir APCO…

June 30, 2010

Strateginya mudah. Keluarkan kenyataan kurangnya dari kalangan Melayu yang mendaftar sebagai pemilih baru oleh Hishamsiah Aww anak Hussin Off. Lambungan disambut Pengerusi SPR Malaysia, siap bagi nisbah pendaftaran pemilih baru bagi kaum Melayu berbanding kaum Cina Tionghua sebanyak 1 : 40. Masyarakat mula gawat. Petaka apakah ini? Cina akan memerintah Malaya? Kome x ingat ke zaman komunis dulu? Melarat hidup kite. Lari ke hutan weh oi, kata Tok Wan kepada cucunya.

Lantas apabila tiba PRU ke-13,  kita akan lihat lonjakan undi dari kaum Melayu bumiputera. Nah, kaum Melayu sudah sedar. Mereka mengambil kesempatan dari nisbah pendaftaran antara kaum yg dikeluarkan oleh SPR sebagai tanda amaran akan luputnya kuasa kaum Melayu dibumi Malaya. Hishamsiah Aww tersenyum gembira. Tok Jib megah berkuasa. Pakatan Rakyat melopong semula.

Benda sebenar yang kita perlu tahu, inilah strategi UMngokco untuk menjalankan pendaftaran pemilih hantu seramai mungkin bagi menghadapi PRU ke-13 nanti. Ia boleh sahaja menjadikan alasan kegemparan kaum Melayu bakal hilang kuasa untuk menjustifikasikan kebanjiran pemilih baru dari kalangan kaum Melayu nanti. Mudah bukan. Aku dah cakap, bukan teruk sangat nak tackle sifir UMngokco ni. Otak budak kampung cam aku ni pun leh tangkap mana yang tersurat dan mana yang tersirat.

Ok Hishamsiahh Aww, nextttttttttttttttttttt…

One Response to “Sifir APCO…”

  1. pecah-tembelang Says:

    assalamualaikum encik…

    Hishamuddin yang encik pikir kan tu ialah Biro Keahlian dan Daftar Pemilih Pemuda UMNO Malaysia, Hishamudin Yahya dan bukan Hishamsiah Aww anak Hussin Off yang encik anti sangat tu..

    x reti baca info ker??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: