Melayu jugak yang kene…

July 16, 2010

Berita kenaikan harga 5 barang seperti yang diumumkan malam tadi bagaikan telah ditelah rakyat Malaysia. Lantaklah pelbagai alasan yang diberikan. Naik tetap naik. Benarlah apa yang diperkatakan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Idris Jala sebelum ini bahawa negara kita semakin kearah BANKRAP. Memang MALAYSIA AKAN BANKRAP sepertimana FELDA YANG AKAN BANKRAP tidak lama lagik.

Apa jua penjelasan NAJIB akan diterima oleh masyarakat MELAYU yang rata²nya masih dungu dan bengap politik itu. Cukup hanya dengan mempelihatkan wajah yang kecewa ketika membuat pengumuman kenaikan harga tersebut. Hancur luluh hati kaum MELAYU ini sambil mengiyakan apa yang disampaikannya. Malah ada juga yang sudah sedari awal menyetuji tindakan NAJIB sebelum dia berkata-kata lagi. Wahhh hebat NAJIB.

Cuma yang aku terkilan sedikit dengan pemimpin parti yang dikatakan mewakili kaum MELAYU terbesar negara Malaysia ini ialah KENAPA PENGUMUMAN KENAIKAN 5 HARGA BARANG INI DILAKUKAN TIKA MANA KAUM MELAYU SEDANG BERSIAP-SIAP HENDAK MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN DAN SETERUSNYA SYAWAL YANG AKAN MENJELANG SELEPAS ITU??? Apa dosa kaum MELAYU sehingga sanggup beliau menyusahkan mereka yang juga dari bangsanya sendiri. Pelik memang pelik. Disaat kaum MELAYU masih lagi berpegang teguh memberikan taat setia kepada UMngokco, namun inikah habuan yang patut mereka terima???

PERSOALANNYA…

KENAPA BELIAU TIDAK MENGUMUMKAN KENAIKAN HARGA INI KETIKA KAUM TIONGHUA SIBUK HENDAK MENYAMBUT SAMBUTAN TAHUN BARU MEREKA??? Risaukan undi mereka yang semakin menghilang? Ataukah ini sahaja caranya NAJIB mampu memenangi undi kaum tersebut walaupun terpaksa mengorbankan kaumnya sendiri.

Mari kita sama-sama lihat apakah tindakan yang akan dibuat oleh PERKASA dan PEMUDA UMNgokco terhadap isu ini. Pada aku tindakan rakyat yang meluat kepada UMngokco ini tidak lain tidak bukan turun kembali kejalan-jalan raya. Ayuhhh pejuang kita buktikan!!!

i

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: