Bila katak dapat ujan…

August 9, 2010

perjumpaan dengan wanita IT (Ibu Tunggal)

Pertemuan dengan kanak-kanak khas

i

Nampaknya peruntukan tambahan sebanyak lebih RM 80 juta oleh DUN Perak baru-baru ini memberikan begitu banyak manfaat buat ADUN Be End. Malah ADUN katak juga turut sama menumpah ‘tui’ hasil dari bajet mee segera yang diluluskan tidak sampai setengah hari bersidang itu.

Penyokong Pakatan Rakyat pernah bising bercerita kat aku akan keadaan yang begitu tidak masuk akal ini. Tapi pada aku biarlah persidangan ADUN ‘peragut’ yang diketuai setan hitam bergigi putih ini berlangsung dalam keadaan yang pantas dan tidak panjang. Cuba fikirkan, kalaulah dengan persidangan yang memakan masa hanya setengah hari mereka sudah berjaya meluluskan peruntukan tambahan sebanyak RM80 juta lebih, berapa pula nilainya jika persidangan itu berlarutan sampai 4-5 hari atau lebih? Haha, jenuh pulak ADUN Pakatan Rakyat yang teringin nak menang PRU-13 nanti mencongak jumlah hutang yang akan ditinggalkan oleh geng-geng setan itam bergigi putih ini. Silap-silap x berani nak bertanding gamaknya.

Itulah dasar UMngokco Be End ni. Pantang jumpa kuasa, cari lobang untuk dapatkan sebanyak mungkin duit. Yang sengsara pemimpin kerajaan yang menang selepas itu. X kira la dari parti Pakatan Rakyat mahupun UMngokco Be End itu sendiri. Terpaksa menanggung beban hutang yang banyak. X bayar kang kata x layak memerintah hanya kerna hutang lapuk yang ditinggalkan mereka sebelum ini tidak diselesaikan. Memang celaka setan itam bergigi putih itu.

Lihat sahajalah si Osman Jailoo ini. Mungkin kanak-kanak istimewa tidak kedapatan dalam negeri Perak, hinggakan terpaksa pula mengimport dari Kedah. Aku rasa melambak lagi kanak-kanak istimewa ini di Perak ni kalau xda sangat didaerah Larut Matang tu, MELAINKAN KANAK-KANAK ISTIMEWA DALAM PERAK NI PUN DAH MENYAMPAH DENGAN PUAK-PUAK NI. X LALU NAK MENTEKEDARAH DUIT HARAM OSMAN JAILOO NI.

So kalau kanak-kanak istimewa yang mempunyai akal berfikir yang terhad pun dah pandai nak menilai, xkanla hangpa yang elok sempurna ni bangang sangat nak mencika duit depa ni.

i

p/s-kata orang si Zambry Kadeer ni dari hati sampai ketubuh badannya itam kecuali gigi 😀

I

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: