Harapan Sekolah Harapan…

September 22, 2010

Walaupun mendapat sambutan yang dingin daripada ibu-bapa pada hari pertama Sekolah Harapan, sekolah yang telah mencatatkan sejarah tersendiri negara ini sebagai sekolah pertama yang diwujudkan bagi menjaga kepentingan remaja yang mengandungkan anak luar nikah ini akan tetap dibuka, demikian menurut Pengerusi Lembaga Sekolah Harapan Rumah Harapan Datuk Ab. Rahman Ab. Karim seperti yang dilaporkan di sini [link].

Serentak dengan itu, pelbagai promosi mulai giat dijalankan seperti yang dilaporkan disini [link] dan disini [link]. Melihat kepada trend promosi tersebut, disamping sikap rakyat Malaysia yang suka melakukan sesuatu perkara secara ‘last minute’, maka tidaklah begitu menghairankan sekiranya baru 3 pemanggil yang berminat bertanyakan khidmat yang disediakan oleh sekolah ini.

Krew kami yang sedang membuat tinjauan berkenaan isu tersebut sempat menemubual seorang responden bagi mendapatkan pandangan beliau berkenaan isu tersebut. Menurut Sudin (bukan nama sebenar), seorang peniaga burger di Bukit Bintang, beliau yakin lagi percaya bahawa kerajaan akan memastikan 1 LAGI PROJEK  Be eND ini akan menemui kejayaan. Lihatlah pelbagai pesta dan konsert yang telah, sedang dan akan diadakan. Semuanya menjurus kepada kejayaan projek terbaru mereka ini.

Beliau menambah lagi dengan berkata bahawa tempoh 4-5 bulan akan datang bakal menyaksikan petunjuk sebenar kepada kewujudan sekolah ini. Disamping itu, beberapa pihak sudah mula menunjukkan minat bagi melahirkan penghuni sekolah terbabit. Antaranya syarikat telekomunikasi Marxist HotdeLink yang akan menjayakan konsert MengHEBOH secara usahasama dengan Kumpulan Media PRImafacie 3 Suku setiap minggu. Sekian kami melaporkan kepada anda.

i

One Response to “Harapan Sekolah Harapan…”

  1. nadiah Says:

    assalamualaikom..
    saya nadiah,macam mne saya nak dapatkn no.phone sekolah harap.?
    ni no.phone saya(019-7105265)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: