Mai Dahhh…

December 12, 2010

Talian hayat UMngokco sekarang ini bukan sahaja sekadar memperkudakan SPR dan memperbanyakkan undi POS, malah lebih parah lagik dengan terkeluarnya kenyataan Timbalan Presiden UMngokco yang bersedia mengkaji kebenaran kepada lebih  25 ribu pekerja dari India bagi mengatasi kekurangan pekerja direstoran-restoran nasi kandar seluruh Malaysia.

Adakah kebenaran yang bakal diberikan kepada pekerja import dari India ini hanyalah sekadar memenuhi kekosongan pekerja di restoran² kepunyaan kroni KIMMa ini sahaja ataupun bersekali dengan pakej sebagai pengundi kepada pihak UMngokco?

Pada aku teramat bodohla kalau memberi sesuatu kelulusan tanpa mendapat keuntungan daripadanya. Sasaran kekosongan sudah tentulah diisi dinegeri Selangor dan Pulau Pinang, iaitu negeri yang terbanyak mempunyai restoran nasi kandar dalam negara ini.

Bagaimana dengan Perak??? Perak juga mempunyai restoran nasi kandar yang tumbuh bak cendawan selepas hujan sekarang ini???

Perak dikecualikan kerana ianya sendiri telahpun diperintah oleh keturunan pengusaha restoran nasi kandar itu sendiri.

Pautan berita di bawah :-

i

Kerajaan bersedia untuk menimbang beberapa permintaan yang diutarakan oleh Kongres Indian Muslim Malaysia (Kimma) termasuk menambah 25,000 pekerja asing khususnya dari India untuk bekerja di restoran India Muslim yang kebanyakannya beroperasi selama 24 jamMalaysiakini

i

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: