Ngeri!!! Gambar Mangsa kerat 4…

December 14, 2010

Kenaikan mendadak pelbagai barangan kegunaan harian nampaknya tidak dapat dibendung lagik. Kesan dari kenaikan minyak petrol dan diesel begitu menyesakkan poket² warga marhain terutama yang menghuni kawasan² bandar. Ternyata amaran demi amaran yang diberikan oleh bapak Dafi Duck yang menjaga kepentingan pengguna ini tidak diendahkan. Rata-rata melihat tindakannya itu hanyalah sekadar melepaskan diri. Tiada apa yang berubah walau mulutnya telah berbuih dan giginya hampir sudah terkeluar. Peniaga tetap menaikkan barang.

Dimana penguatkuasaan??? Ahhh persetankan semua itu. Asalkan rakyat melihat aku mengambil berat akan permasalahan kenaikan barang ini sudah mencukupi. Tutupkan sahaja isu kenaikan barang ini dengan pendedahan kes Anwar Ibrahim oleh Wikileaks. InsyaALlah semuanya ditanggung beres.

Jadi mahu apa lagik rakyat Malaysia terus terusan mempercayai menteri bekelakuan keji seperti ini. Asal janjinya tidak mahu menaikkan minyak pada tahun ini, tetapi bukan sahaja mungkir malah membohongi rakyat dengan kenyataan kartun. Selayaknya menteri seperti ini dijadikan bakul sampah buat rakyat membuang segala kekotoran yang diciptanya.

Jangan ditagih perletakan jawatan dari orang² yang tidak bermaruah seperti menteri ini. Kalau diluar kita pasti menyaksikan demo yang besar, tetapi rakyat yang didominasi kaum MeLAYU ini begitu berlembut terhadap isu ini sedangkan realitinya kaum meLAYU ini jugalah yang begitu terkesan dengan kenaikan barangan ini berbanding kaum Cina yang dianggap kaum pemodal dalam negara ini.

Jadi apakah dengan kenaikan barang ini membuktikan bahawa pemimpin UMngok ini sebagai pembela kaum meLAYU??? Sebenarnya pemimpin UMngok inilah patut kita gelarkan petualang meLAYU… Opsss… jap.. petualang ini terlalu lembut ayatnya. Maka bolehlah kita katakan bahawa sebenarnya UMngoklah yang merupakan pengkhianat kepada kaum meLAYU.

Atau mungkinkah satu hari nanti pakar² meLAYU UMngok berjaya mencipta kaedah penyulingan ke atas bra, seluar dalam ataupun handbag berjenama mahal bertukar menjadi minyak yang mampu menggerakkan kenderaan pada kos yang murah??? Semurah duti import kesemua barangan itu tadi??? Kalau ya jawapannya aku tau siapakah pakar yang MUNGKIN berjaya melakukannya. Ya, ianya masih orang meLAYU.  Mungkin dia di bawah inilah orang yg aku maksudkan???

i

i

i

i

i

i

i

Just kidding


i

i

One Response to “Ngeri!!! Gambar Mangsa kerat 4…”


  1. Untungnya undi umnopco dapat naikan harga barang,hebatnya pemimpin harapan negara. hari ini. Lagi undi lagi Ben! lagi banyak untung berniaga kah! KAH!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: