Bukan DAP je…

October 3, 2011

“Mereka turut menolak pelaksanaan hukum hudud kerana bercanggah dengan rukun asas Perlembagaan Persekutuan, kebebasan beragama dan hak asasi individu” – Malaysiakini

Makna kata bukan DAP je la yang x nak hudud ni kat Malaysia, tp sekutu rapat UMporno pun sama. Nak kata pelik, memang x pelik langsung la kalau paper mainstream dinegara ni x melalak mainkan isu MCA ni pasai depa nih sepupu sepapat ngan UMporno.

Kalau MCA dah berani keluarkan deklarasi gini, kompomla UMporno xkan buat hudud ni kecuali kalau MCA dah lari dari menjadi gabungan Be eNd nanti la kot. Masa tu pun kita akan tengok UMporno ni macam pengemis time solat jumaat tu. Dok terhegeh2 nak rapat ngan jemaah masjid.

Bukanla niat nak hina batang tubuh pengemis tu, tapi keje laku depa tu je yg aku nk sentuh. Time sihat xnak keje, time dh melarat kaki dh berlubang, kudis dh bersepah duk terhegeh2 nk carik orang bantu. Tu la kot laku UMporno time terterap PRU-13 nanti. Korang tunggu je la

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: