BERS✔H 3.0

April 30, 2012

Salam 2 all…

So what da hot story utk beberapa hari nih??? Of coz la derby game MU v/s MC bhai. Sapa yg leh menang Barclay Premiere Leauge dis season. Samada MU kekalkan utk kesekian kalinya ataupun jirannya yg bising tu. Haha…

Sebut pasai bising, lu orang ada dengar x pasai BERS✔H 3.0 bebaru ni. Ala yg kecoh kat Dataran Merdeka tu la. Kecoh la pepuak baju kunin tu. Orang nk berdating, nk pegang2 tangan, nk bergambo depan padang, nak bawak bohsia merempit suma nya x dapat pasai diorg dh konker tempat tu menjak Jumaat malam lagik. Abistu malam minggu nk buat apa?

Haha, antara dialog kepala sembab yg kekurangan oksigen dalam otak terhambur keluar.

Semalam cuti minggu. Cam biasa aku lepak santai. Pasai pemuda negeri ada muktamar. Aku x jadi apa2 kali ni. Mungkin diorg nampak aku cenderung bercakap nada Hasan Ali kot. X pasai agenda perjuangkan Raja Iskandar jadi topik hangat utk didebatkan smlm. Kah kah kah… aku cuba bergurau.

So mcm biasa bila sedap lepak mula mengelamun. Duk bayang kenkawan yg ingker berpesta di Dataran Merdeka. Bukan senang nk raya awai. Dan tu pulak, siap ada penanggah tunggu KL tu. Perghhh terbaikla abg polis. Aku salute kat Hishamsiah Aww yg kata kehadiran polis tu bertujuan utk menyambut dengan penuh sopan santun para peserta. Memang baguih punya layanan. Aku kasi A+++. Hangpa x caya??? Hangpa klik senirik la kat sini, sini, sini, sini dan sini. Besh bukan????

Justeru (ayat Pak Samad) aku mulala bayangkan alangkah baiknya kalau acara besar seperti ini diadakan setiap 6 bulan sekali? Bukanka meriah bagai? Ekonomi negara meningkat, pelabur seghonok. Pelancong lagik la. Cuba klik sini tengok pelancong yg hadir tu punyala happy dilayan dengan sangat baik. In da same time, kalaula apa yg aku bayangkan ini menjadi kenyatan, cuba bilang berapa banyak aliran tunai akan masuk ke kantung kewangan negara hasil dari aktiviti pelancongan ini??? Beribu2 lemon bukan?

Time ngah sedap mengelamun, masuk satu mesej ke dalam inbox HTC One X aku. Lolll mesej dar Celkom berkaitan Khidmat Masyarakat. Sms berbunyi ‘KEPADA SESIAPA YANG MENJUMPAI BUNGKUSAN BERBENTUK TELOQ 2 BIJI BERSERTA UNDERWEAR KEROKODAIL SILA SERAHKAN KEPADA KEMENTERIAN DALAM NEGERI KERANA IANYA KEPUNYAAN MENTERI HISHAMSIAHHH AWW YANG KECICIRAN SEMASA MELAWAT TAPAK PESTA DI DATARAN MERDEKA SEBENTAR TADI‘. Sungguh aku x bohong. Nak watpa bohong sms saheh cmni. Aku pi gatai balas balik mesej tu tanya kat Celkom. Aku tekan reply dan type ‘Hishamsiahh Aww tu ada teloq ka?‘ pastu aku reply ke 2888. Tetttt bunyi rejet. La credit x mencukupi. Hampehhhh

i

Advertisements

LEMBU…

April 9, 2012

Ni le bahana bila lembu diternak di kondo, kandang lembu abih kosong. Lengang senyap sunyi weh. Udah diguna bebudak buat projek yop. Bukan projek bela lembu, tp projek buat anak.

Tapi rasa bangsat sangat bila lembu sedap buat projek kat kondo nun, dengan ekonnye, dengan pak guardnya tetiba budak hanyor mana g buat projek kat tempat busuk hancing. Ater mana membuatnye, udah xde tempat. Duit x mandang. Kalau x caya, kome baca le berita bawah ni.

Beno le firman ALLAH dalam Quran tu, manusia nih bila mulianya lagi dasat dari malaikat tp bila hina, lagi bangsat dari haiwan.


Pekerja butik diperkosa teman lelaki di kandang lembu
2012/04/09

KUALA LUMPUR: Tindakan seorang pembantu butik pengantin menerima pelawaan teman lelakinya untuk membeli-belah di Nilai 3, Negeri Sembilan, mengundang padah apabila mangsa bukan saja dipaksa menghidu gam dan minum arak di kawasan kandang lembu, malah turut diperkosa dalam kejadian di Bangi, Selasa lalu. [BH Online]

Moookkkkkkk…

January 12, 2012

PANAS!!! PARPUKARI merajuk???

December 13, 2011

Kecoh sehari dua nih mat bandel bernama PAPAHomo dianugerahkan hadiah melancong bersama Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng (LGE) di dalam kapal selam Scorpene pertama negara, KD Tun Razak. Kalau takat LGE tu mungkin ramai yang x kisah sangat kerna dia sememangnya dijanjikan oleh Menteri Pertahanan, Wak Zahid untuk diberi peluang berada didalam badan kapal selam itu lantaran tergugat dengan dakwaan mengatakan kapal selam itu tidak boleh menyelam.

Namun yang jadi kecoh skarang ini ialah dengan pembabitan blogger UMporno yang sebelum ini namanya agak harum menerbitkan klip2 lucah di dalam laman blognya tanpa sebarang dakwaan. Hebat bukan??? Berikutan kekebalan yang diterima oleh pundek ini, maka beliau sekali lagi melayakkan diri diberi keistimewaan untuk turut bersama-sama dengan LGE berada dalam perut kapal selam ini. Modus operandinya sama, iaitu memburukkan wajah LGE yang sememangnya hensem itu. Arghhhh ko nak jadi boneka DAP ke puji kehenseman LGE tu???

Persoalannya, kenapa PAPAHomo??? Bukan Parpukari? Jawapannya, kalau Parpukari yang menyertai rombongan LGE melawat kapal selam itu, ditakuti kapal selam itu akan mengalami kemusnahan kerna ada sumber lain mengatakan bahawa kapal selam itu hanya boleh menyelam sedalam 30m. Dengan berat yang melimpah ruah hasil dari makanan duit haram Midah, penyertaan Parpukari akan menyebabkan kapal selam itu menyelam sehingga ke dasar lautan. Alamat Penang bakal berketua menterikan seorang melayu dari parti Gerakan. Opsss Gerakan kuda UMporno. Sory.

So pembabitan Parpukari terpaksa ditendang dan disambut dengan teriakan horay sebanyak 3x oleh PAPAHomo. Sebenarnya motif PAPAHomo menyiarkan kisah pengalamannya di dalam perut kapal selam itu bukanlah hendak ditujukan kepada pemblog ataupun pimpinan Pakatan Rakyat, namun lebih kepada saingannya dalam pemblog pencacai UMporno sekarang ini iaitu Parpukari.

Dan anda janganlah terlalu teruja sangat dengan keistimewaan yang sebegitu banyak diberi kepada PAPAHomo oleh pemimpin negara ketika ini kerna PAPAHomo ini sememangnya seorang polis Special Branch (SB) yang terlatih. Justeru tidaklah begitu sukar untuk dia meloloskan diri masuk ke dalam tempat yang mempunyai kawalan keselamatan tertinggi itu disebabkan statusnya sekarang ini melayakkan dia mendapat kekebalan dari sebarang tindakan undang-undang.

So diharapkan pemimpin Pakatan Rakyat tidaklah terlalu sibuk mempertikaikan tindakan pihak kerajaan membenarkan penglibatannya itu.

Sekian saya melaporkan.

 

Sory 2 say, arinih lucah sket posting aku. Mana taknya, dh jenuh bertanya ‘Lebai Google’ ada x gambo anak KM Pulau Pinang, Lim Guan Eng yg dikatakan telah meramas buah dada seorang pelajar perempuan sama sekolah dengannya, hingga membawa kepada pertukaran anak pemimpin DAP itu kesekolah lain bagi menutup malu.

Dikatakan juga, LGE telah membayar semua yang terlibat sebanyak RM200 ribu semata-mata bagi menutup aibnya. Untuk pengetahuan hangpa, sebenarnya terdapat lebih dari seorang mangsa rabaan anak lelaki pemimpin tersebut. Sebagai bukti sila saksikan gambar yg sempat dirakam secara sembunyi dibawah. Tetapi awas!!! jangan lihat jika anda x sanggup menanggung dosa…

i

*gambar telah dibuang untuk mengelakkan dosa berpanjangan pada empunya blog. harap maaf

i

Bukan DAP je…

October 3, 2011

“Mereka turut menolak pelaksanaan hukum hudud kerana bercanggah dengan rukun asas Perlembagaan Persekutuan, kebebasan beragama dan hak asasi individu” – Malaysiakini

Makna kata bukan DAP je la yang x nak hudud ni kat Malaysia, tp sekutu rapat UMporno pun sama. Nak kata pelik, memang x pelik langsung la kalau paper mainstream dinegara ni x melalak mainkan isu MCA ni pasai depa nih sepupu sepapat ngan UMporno.

Kalau MCA dah berani keluarkan deklarasi gini, kompomla UMporno xkan buat hudud ni kecuali kalau MCA dah lari dari menjadi gabungan Be eNd nanti la kot. Masa tu pun kita akan tengok UMporno ni macam pengemis time solat jumaat tu. Dok terhegeh2 nak rapat ngan jemaah masjid.

Bukanla niat nak hina batang tubuh pengemis tu, tapi keje laku depa tu je yg aku nk sentuh. Time sihat xnak keje, time dh melarat kaki dh berlubang, kudis dh bersepah duk terhegeh2 nk carik orang bantu. Tu la kot laku UMporno time terterap PRU-13 nanti. Korang tunggu je la

 

klik gambar untuk berita

Gula naik lagi. Alasan dapat menyelamat duit negara dari menanggung beban sabsidi. Jika sebelum ini ketika minyak naik rata-rata berkata ianya hanya membabitkan golongan pertengahan dan atasan, nah kali ini ianya melibatkan kesemua peringkat golongan.

Sekiranya sikap kerajaan merasakan dengan memberikan sabsidi kepada rakyat memerlukan itu satu bebanan, aku berharap sangat agar pemimpin yang ada ini jangan menjadi bacul. Turun bersemuka dengan rakyat bagi menerangkan rasionalisasi kenaikan keperluan asas itu. Jangan hanya berani bersembunyi dicelah-celah ketiak perempuan simpanan mereka.

Siapa yang berboros-boros dalam pengamalan gaya hidup? Kerajaan pimpinan siapa yang seringkali terpaksa membaikpulih projek yang baru siap? Yang terpaksa menampung 66 orang perempuan yang diketuai seorang isteri pimpinan utama yang gemuk gedempol makan angin keluar negara baru-baru ini??? Itulah patutnya yang perlu diberi perhatian. Bukannya menambah beban rakyat dengan kenaikan harga gula ini.

Adakah rata-rata pimpinan kerajaan yang ada sekarang ini telah menghidap sakit mental, sakit yang dikatakan mengalami peningkatan yang begitu mendadak dalam negara ini melebihi pesakit diabities? Aku x tau la atas alasan apa lagi untuk rakyat terus memilih pemimpin seperti UMporno Be eNd ini.

Dan aku juga berharap ini bukanlah satu agenda untuk menguruskan blogger belaan UMporno Be eNd seperti Parpukari, Papa Gomo dan seangkatan dengannya setelah segala usaha menguruskan mereka tidak berjaya…

i