Cap Ayam…

May 27, 2009

klik gambar utk berita

klik gambar utk berita

Haji Husam yang sepatutnya muncul bersama Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Hj. Ahmad Zahid Hamidi dalam rancangan Hujah @ Tv9 membatalkan penyertaannya setelah mendapat tahu Zahid tidak hadir. Tidak diketahui apakah alasan untuk Zahid menguzurkan diri dari menyertai rancangan bual politik yang agak menarik itu. Namun kemungkinan tajuk rancangan tersebut yang menfokuskan perihal amalan politik wang dalam parti-parti politik di negara ini menjadi penyebabnya. Tindakan Tv9 menggantikan Zahid dengan Ezam juga amat dikesali. Kenapa tidak diganti dengan Menteri ataupun personaliti yang mempunyai jawatan kanan dalam kerajaan ataupun UMno? Sapa Ezam??? Apa jawatannya dalam politik UMno? Hanya budak suruhan setiapkali adanya pilihanraya-pilihanraya kecil. Selain itu apa fungsinya?

Adakah dengan penyertaan Ezam itu nanti mampu membawa perubahan yang sangat-sangat diperlukan oleh UMno? Sudah tentu tidak. Maka tindakan Hj. Husam untuk turut membatalkan penyertaannya semalam wajar dipuji. Ternyata Zahid memang mempunyai sifat cap ayam. Sebagai menteri yang menjaga hal ehwal pertahanan negara, seharusnya beliau mesti mewarisi sifat-sifat berani sepertimana nama kementerian yang dijaganya itu. Maknanya Najib memilih seorang penakut untuk menjaga hal-hal pertahanan negara kita. Bayangkan sekiranya negara kita diserang oleh pihak musuh nanti? Apakah yang akan dilakukan oleh Zahid nanti agaknya? Menyediakan pesawat untuk melarikan diri?

Kesian Malaysia. Dapat menteri cap ayam. Apapun aku rasa aku dah dapat jawapan apa sebab Zahid xnak datang semalam tu di sini. Ataupun kalau maleh, cuba korang klik kat gambo kat atas tuh. Agak-agak jibauk mana yang beriringan dengan polis tu.

Pada sesiapa yang nak baca surat Hj Husam kepada Zahid semalam boleh baca di sini

i

One Response to “Cap Ayam…”

  1. hancur UMNO Says:

    UMNO parti rasuah – dulu, kini dan selamanya ….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: